"Σκοτώστε λευκούς αστυνομικούς": Η οργάνωση που ενέπνευσε τον δολοφόνο του Ντάλας

18:57 9/7/2016 - Πηγή: Antinews

Ο Μάικα Τζόνσον, ο διαβόητος πλέον δολοφόνος αστυνομικών στο Ντάλας, αποτελούσε μέρος μιας μικρής οργάνωσης που διακηρύττει online: "πρέπει να σκοτώσετε λευκούς αστυνομικούς σε όλη τη χώρα!". Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο Τζόνσον πυροβόλησε και σκότωσε πέντε αξιωματικούς της αστυνομίας στο Ντάλας και τραυμάτισε άλλους εννέα, ο Μορισέλμ-Λέι Μίλερ, ιδρυτής της ομάδας μίσους African American Defense League (Ένωση Άμυνας Αφροαμερικανών),

δημοσίευσε μια φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Instagram. Η λεζάντα έγραφε: "Δεν έχουμε καμία εναλλακτική λύση! Πρέπει να σκοτώσουμε λευκούς αστυνομικούς σε όλη τη χώρα!" Η φωτογραφία ήταν από μια συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, που σύμφωνα με τον Μίλερ έγινε τον Μάιο.

Στο 10.52π.μ. το πρωί μετά τον πυροβολισμό, ο Μίλερ δημοσίευσε το ακόλουθο μήνυμα στη σελίδα του African American Defense League στο Facebook: "Κάνουμε έκκληση στις συμμορίες σε όλη τη χώρα! Κάντε επίθεση σε όλους όσοι φορούν μπλε εκτός από τον ταχυδρόμο, και εκτός κι αν μεταφέρει και τίποτα άλλο εκτός από γράμματα!" Ο Μάικα Τζόνσον ήταν ένας από τα μόλις 170 μέλη που ακολουθούν τη σελίδα στο Facebook.

Η African American Defense League ιδρύθηκε στον απόηχο των διαδηλώσεων του Φέγκιουσον το 2014 και είναι μια μικροσκοπική οργάνωση, με πιθανώς αρχηγό τον Μίλερ, σύμφωνα με το Κέντρο Καταπολέμησης του Εξτρεμισμού. Αλλά ο Μίλερ και η AADL λειτουργούν πολλές διαφορετικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης και μιας εκκλησίας Βαπτιστών στο Τζόουνσμπορο της Λουιζιάνα που αποκαλείται Morning Star. Οι πολλαπλές μας προσπάθειες να προσεγγίσουμε τον Μίλερ απέτυχαν.

Οι εκκλήσεις του AADL να σκοτώσουν λευκούς αστυνομικούς δεν είναι νέες. Τον Νοέμβριο του 2015, στη σελίδα του AADL στο Facebook έγραφε ότι "κάθε μαύρος σε αυτό το έθνος θα πρέπει να βρει έναν λευκό αστυνομικό για να σκοτώσει σε κάθε πολιτεία και σε κάθε αμερικανική/ευρωπαϊκή επαρχία σε όλο τον κόσμο".

Μετά τη δολοφονία του Άλτον Στέρλινγκ από την αστυνομία του Μπατόν Ρουζ και πριν από τον τρόμο στο Ντάλας, ο Μίλερ ζήτησε και πάλι το αίμα αστυνομικών. "Ένα Γουρούνι πυροβόλησε και σκότωσε τον Άλτον Στέρλνιγκ στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα! Εσείς κι εγώ ξέρετε τι πρέπει να κάνουμε και δεν εννοώ πορείες, με πολύ θόρυβο, ή να παρακολουθήσουμε ομιλίες" έγραψε στο Facebook. "Πρέπει να είμαστε πιο δραστικοί! Ήρθε η ώρα να επισκεφθούμε τη Λουιζιάνα και να κάνουμε μπάρμπεκιου. Το αποκορύφωμα της ευκαιρία μας θα είναι να χύσουμε άφθονο αίμα Γουρουνιών"!

Περίπου 36 ώρες αργότερα, ο Τζόνσον πυροβολούσε αστυνομικούς από στέγες του Ντάλας.

Ο Ορεν Σίγκαλ, διευθυντής του Κέντρου Καταπολέμησης του Εξτρεμισμού, είπε ότι είναι απίθανο ο Τζόνσον να ήρθε τυχαία σε επαφή με την σκοτεινή AADL, η οποία ζητά εδώ και χρόνια τους θανάτους των λευκών αστυνομικών. "Το γεγονός ότι του άρεσε η African American Defense League είναι ενδιαφέρον γιατί είναι ένα είδος λειτουργίας ενός αντρός", είπε ο Σίγκαλ.

Αλλά ο Μίλερ μπορεί να μην ήταν εντελώς μόνος. Αναφέρθηκε στον Μαλίκ Ζουλού Σαμπάζ, πρώην επικεφαλής του Νέου Κόμματος των Μαύρων Πανθήρων, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της AADL. Πριν από χρόνια, ωστόσο, ο Σαμπάζ ανέλαβε την ευθύνη για τη δημιουργία του AADL, λέγοντας ότι ο ίδιος αργότερα την παρέδωσε στον Μίλερ, δήλωσε ο Σίγκαλ. Ο Σαμπάζ φέρεται να δημοσίευσε στο Facebook ότι η ομάδα ήταν μια "ευρεία οργάνωση που θα οργανώσει και θα υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματά μας". (Αυτά τα σχόλια έχουν πλέον διαγραφεί).

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του The Daily Beast, ο Σαμπάζ αποστασιοποιήθηκε τόσο αυτός όσο και το Νέο Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων από τον Μίλερ. "Ο Μίλερ είναι υπό παρακολούθηση. Δεν ξέρουμε αν ανήκει στο κίνημα ή όχι. Εμείς δεν τον παίρνουμε στα σοβαρά" δήλωσε ο Σαμπάζ.

Ο Σαμπάζ, όμως, αναφέρεται ως "μαύρος ρατσιστής εθνικιστής, με μια καλά τεκμηριωμένη ιστορία σε αντισημιτικά σχόλια" σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Κέντρου Εξτρεμιστικής Πολιτικής του Νότου. Στο συνέδριο του Αφρικανικού Ολοκαυτώματος Μαύρων του 1995, ο Σαμπάζ είπε: "οι Καυκάσιοι και η κυβέρνηση είναι αλαζόνες, μας λένε πώς να υποφέρουμε... Η Αμερική θα πρέπει να είναι ευτυχής για το ότι κάθε μαύρος δεν έχει προβεί σε ένα «φονικό ξεφάντωμα» για όλα τα δεινά που έχουν κάνει". Μόλις πέρυσι ο Σαμπάζ πρόσθεσε ότι "ήρθε η ώρα να εργαστούμε, να πάρουμε τα όπλα και όλα τα σχετικά".

Λίγο μετά τους πυροβολισμούς το βράδυ της Πέμπτης, ο Σαμπάζ δημοσίευσε μια δήλωση που έγραφε μεταξύ άλλων ότι " θλίψη και πόνος και κηδείες τώρα από όλες τις πλευρές. Όπως τα κοτόπουλα που δεν έχουν επιστρέψει στη φωλιά τους". Ο Μίλερ απάντησε λίγα λεπτά αργότερα: "Υπέροχα νέα, αυτοάμυνα! Έτσι δεν είναι;" Το σχόλιο παρέμεινε στη σελίδα του Σαμπάζ στο Facebook για πάνω από 14 ώρες. Αφαιρέθηκε και αντικαταστάθηκε με μια προειδοποίηση για "προβοκάτορες" στη σελίδα του στο Facebook κάποια στιγμή αφού ένας δημοσιογράφος της Daily Beast επικοινώνησε με τον Σαμπάζ για να τον ρωτήσει για τη σχέση του με τον Μίλερ και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με έναν από τους πελάτες Σαμπάζ, την Νίς Κόρνιουτ.

Η Κόρνιουτ, η οποία συνελήφθη από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Ντάλας την Πέμπτη το βράδυ, είναι η ηγέτης και ιδρυτής της Ένωσης Άμυνας Μαύρων Γυναικών. Αυτο-περιγράφεται ως "ένας συνασπισμός έγχρωμων γυναικών, στο δρόμο προς την ολική απελευθέρωση μέσω της κατάρτισης της άμυνας και της οικοδόμησης της κοινότητας". Η Μίλερ είπε ότι η Κόρνιουτ διαδήλωσε στις διαμαρτυρίες στο Ντάλας πριν από τους πυροβολισμούς, αλλά επέμεινε ότι "δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτό".

Η Κόρνιουτ δημοσίευσε στο Facebook ότι την είχαν αφήσει ελεύθερη. "Σας παρακαλώ, μην με ρωτήσετε για τις λεπτομέρειες", έγραψε. "Είμαι μια χαρά και δεν με κρατούν επί του παρόντος. Για περισσότερες ερωτήσεις θα πρέπει να απευθυνθείτε στον δικηγόρο μου Μαλίκ Ζουλού Σαμπάζ". Η Ένωση Άμυνας Μαύρων Γυναικών με έδρα το Ντάλας ήταν ένα από τα δεκάδες likes του Μάικα Τζόνσον στο Facebook, μια άλλη προφανής σύνδεση μεταξύ του ελεύθερου σκοπευτή και της κοινότητας των μαχητών στο Τέξας.

thedailybeast.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα