Σε συνεργασία προσβλέπει ο Ομπάμα – πρόσκληση από την Μέρκελ

Η κυβέρνηση Ομπάμα προσβλέπει σε συνεργασία με το νέο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολιάζοντας το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα. Ακόμη ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τη νέα κυβέρνηση να εφαρμόσει γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα βελτιώσουν τη μακροπρόθεσμη

ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα κάνουν την Ελλάδα πιο ελκυστική για επενδύσεις. Διπλωματικές πηγές στην αμερικανική πρωτεύουσα εκτιμούν ότι σύντομα ενδέχεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Μπαράκ Ομπάμα με τον Αντώνη Σαμαρά.

Πρόσκληση Μέρκελ για επίσκεψη στο Βερολίνο

Τηλεφωνική συνομιλία με τον νέο Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του και να του απευθύνει πρόσκληση να επισκεφθεί το Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, η κυρία Μέρκελ ευχήθηκε στον κ. Σαμαρά «καλή τύχη και καλή επιτυχία για το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του».

Ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ακόμη ότι «η καγκελάριος ελπίζει σε μια καλή συνεργασία με τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το Βερολίνο».

Συγχαρητήρια από Μπαρόζο

Εξάλλου, συγχαρητήριο μήνυμα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ενεχείρισε στον πρωθυπουργό ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Π.Καρβούνης.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον κ. Καρβούνη στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης και παρέλαβε την επιστολή Μπαρόζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κομισιόν εκφράζει την υποστήριξη του προς την Ελλάδα και αναφέρεται στην ανάγκη συνεργασίας με τη νέα κυβέρνηση για την επαναφορά της χώρας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε στη συνομιλία του με τον κ. Καρβούνη ότι υπολογίζει πολύ στη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ύφεσης και της ανεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα