Σε ρυθμούς διακοπών η κυβέρνηση

Σε ρυθμούς διακοπών βρίσκεται η κυβέρνηση και…«κατέβασε ρολά» για μια εβδομάδα λόγω και της αργίας του Δεκαπενταύγουστου…Η ολιγοήμερη άδεια που πήραν από τον Πρωθυπουργό τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχει ξεκινήσει, ενώ υπάρχει συμφωνία εάν λείπει ο υπουργός να είναι στη θέση του ο αναπληρωτής ή κάποιοι από τους υφυπουργούς, οι οποίοι θα απουσιάσουν ή απουσίασαν σε άλλη περίοδο. Οι μόνοι από τους υπουργούς που δεν θα εγκαταλείψουν την Αθήνα, είναι οι υπουργοί

Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Χαράλαμπος Αθανασίου και Βασίλης Κικίλιας.

Ο Πρωθυπουργός θα απουσιάσει λίγες ημέρες (πιθανότατα μια εβδομάδα) στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, ενώ θα βρεθεί και στο Ναύπλιο, απ’ όπου κατάγεται η σύζυγός του Γεωργία και διατηρεί το πατρικό της σπίτι. Η επιστροφή του υπολογίζεται για την Δευτέρα 18 ή την Τρίτη 19 Αυγούστου, ενώ θα είναι σε «ανοικτή γραμμή» με τους υπουργούς του.

Το επιτελείο του θα βρεθεί και αυτό εκτός Μεγάρου Μαξίμου. Ο Δημήτρης Σταμάτης, υπουργός Επικρατείας θα είναι στη Θεσσαλονίκη, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, πρωθυπουργικός σύμβουλος, θα ξεκουραστεί στη Σίφνο, ο Γιώργος Μουρούτης, διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου τύπου, ήδη είναι στην Τζια, ο Κώστας Μπούρας, διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού, στην Αλόνησο, ο Σταύρος Παπασταύρου, πρωθυπουργικός σύμβουλος στις Σπέτσες, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη (είναι ακόμα στην Αθήνα) θα βρεθεί προς τη Μάνη, ενώ ο γραμματέας της ΝΔ θα ξεκινήσει από τον Πλαταμώνα και θα συνεχίσει στην Ρεντίνα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα λείψει λίγες μέρες στη νότια Κυνουρία. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και νέος επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι ήδη στην Πάρο και θα πάει και λίγες μέρες στο χωριό του, το Ελληνικό Αρκαδίας. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στα Χανιά και στην Κρήτη θα είναι και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας θα βρεθεί στην Κέρκυρα και στη Νάξο (εκλογική του περιφέρεια) θα πάει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα χαλαρώσει για λίγες μέρες στη Σίφνο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα