Σε νομικές «λακούβες» «σκοντάφτει» η Προανακριτική για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Αντιμέτωπη με «γκρίζα» νομικά ζητήματα έρχεται η Προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που ερευνά την τέλεση των αδικημάτων της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τον κ. Γιάννο Παπαντωνίου κατά την υπογραφή έξι συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων, την περίοδο που βρισκόταν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αν και τα εν λόγω νομικά ζητήματα είχαν επισημανθεί από την αντιπολίτευση

-Θανάση Δαβάκη (ΝΔ), Ανδρέα Λοβέρδο (Δημοκρατική Συμπαράταξη)- κατά την συζήτηση της σχετικής πρότασης στην Ολομέλεια της Βουλής, η πλειοψηφία επέλεξε να τα αγνοήσει για επικοινωνιακούς λόγους, αδιαφορώντας για το αν η επιτροπή εξελιχθεί σε φιάσκο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την σημερινή συνεδρίαση ομόφωνα η επιτροπή παραδέχθηκε ότι το αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί. Επίσης, και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δια του εισηγητή του, Γιώργου Παπαφιλίππου, εκφράστηκαν ισχυρές επιφυλάξεις για το αν η Βουλή είναι αρμόδια να εξετάσει το διαρκές αδίκημα του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος ή πρέπει να επιστραφεί η υπόθεση στην Δικαιοσύνη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στις επόμενες συνεδριάσεις θα συνεχιστεί η εξέταση της αρμοδιότητας και, αν τελικά διαπιστωθεί πως οι ενδείξεις για την τέλεση του αδικήματος του «ξεπλύματος» δεν εντάσσονται στα υπουργικά καθήκοντα του κ. Παπαντωνίου, τότε η επιτροπή θα κλείσει πρόωρα τις εργασίες της.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα