Σε ιστορικά χαμηλά το κόμμα της Μέρκελ

Τα ποσοστά του συντηρητικού κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ έχουν πέσει κάτω από 30%, για πρώτη φορά στην ιστορία. Το κόμμα της θα λάμβανε μόλις 29,5% εάν γίνονταν άμεσα εθνικές εκλογές στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa, η οποία έγινε για λoγαριασμό της Bild και δημοσιεύεται

σήμερα.

Άνοδο παρουσιάζουν αντίθετα, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), το οποίο θα λάμβανε 22% (+1%), και το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) με 12% (+0,5%). Οι Πράσινοι (Die Grünen) με ποσοστό 11%, παρουσιάζουν μείωση της τάξεως του 0,5%, όπως και το Γερμανικό Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) με το ποσοστό του να ανέρχεται στο 6,5% σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη δημοσκόπηση. Το Κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παραμένει σταθερό στο καθόλου ευκαταφρόνητο 15%.

Με τα ποσοστά αυτά "θα μπορούσαν να γίνουν διάφοροι κυβερνητικοί συνασπισμοί μετά τις εθνικές εκλογές" είπε ο Χέρμαν Μπίνκερτ, διευθυντής του Ινστιτούτου Insa, στη γερμανική εφημερίδα. "Η Γερμανία βρίσκεται μπροστά από τις πιο συναρπαστικές εκλογές της ιστορίας της. Η απόσταση μεταξύ CDU/CSU και SPD φθίνει" επισήμανε, διότι ο νυν συνασπισμός μεταξύ τους θα είχε αθροιστικά μόλις 51,1%.

Η δημοτικότητα της Μέρκελ έπεσε κατακόρυφα μετά την "ανοιχτή" πολιτική της για τους πρόσφυγες πέρυσι, αν και τους τελευταίους μήνες έχει ανακάμψει. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα είναι ξανά υποψήφια για μια τέταρτη θητεία τον Σεπτέμβριο του 2017.

reuters.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα