Σε «διορθωτικές αλλαγές» προχωράει ο Κυριάκος

Ως πρώτο βήμα ενός συνολικού σχεδίου αλλαγών στο κόμμα θεωρεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης τις«διορθωτικές αλλαγές για συγκεκριμένους τομείς», όπως χαρακτηρίζεται αρμοδίως ο κομματικός ανασχηματισμός που έρχεται.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε; Όχι, ακριβώς, ισχυρίζονται έγκυροι συνομιλητές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Κυρ. Μητσοτάκης, λένε, θεωρεί απαραίτητο να προχωρήσει στις «διορθωτικές αλλαγές», αφενός, για να εκτονώσει την πιεστική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί και, αφετέρου, επειδή ήταν επιβεβλημένο να γίνουν άμεσες αλλαγές σε συγκεκριμένους

τομείς.

Ο «δομικός κομματικός ανασχηματισμός» θα πραγματοποιηθεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο και αυτός θα δώσει, ενδεχομένως, και μια πρόγευση για το μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα (αν και θα υπάρξουν και πολλοί εξωκοινοβουλευτικοί), εάν βεβαίως γίνουν σύντομα εκλογές.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Κυρ. Μητσοτάκη, αυτός ο ανασχηματισμός θα αποτυπώσει τη «νέα πλειοψηφία» στο κόμμα, αν και πολλοί φοβούνται ότι θα υπάρξει περαιτέρω «μητσοτακοποίηση» της Ν.Δ. στο νέο κομματικό οργανόγραμμα.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αν και έχει εκφράσει συχνά την άποψη ότι το κόμμα είναι«ο Μεγάλος Ασθενής», γεγονός που τον απασχολεί έντονα, και ότι αυτό πλέον πρέπει να αντιμετωπισθεί με σχεδιασμένες κινήσεις και πρωτοβουλίες, εντούτοις αυτούς τους περίπου επτά μήνες στην προεδρία δεν άλλαξαν και πολλά.

Το αντίθετο. Παρούσες είναι οι παθογένειες του παρελθόντος και μάλιστα πολλές φορές, ο ερασιτεχνισμός των στελεχών είναι έντονος, καθώς οι περισσότεροι που επέλεξε ο Κυρ. Μητσοτάκης για κρίσιμα πόστα είναι άτομα που δεν είχαν σχέση με την πολιτική.

Πολλά νέα παιδιά με καλές σπουδές και παραστάσεις από έναν άλλο κόσμο και όχι αυτόν της πραγματικής εργασίας και του καθημερινού μόχθου, που από τις δράσεις τους φαίνεται ότι έχουν μια ελιτίστικη άποψη για την πολιτική.

Παρ' όλα αυτά, είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει σε άμεσες κινήσεις με πρώτη εξ αυτών την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του επικοινωνιακού επιτελείου, θα ξαναδεί το θέμα του Σχεδιασμού, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, των συντονιστών, των τομεαρχών, αλλά και ορισμένων γραμματειών που υπολειτουργούν.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα