Σε άνοδο οι ακροδεξιές απόψεις στη Γερμανία

Ένας στους 11 Γερμανούς, δηλαδή το 9%, ασπάζεται ακροδεξιές απόψεις, σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ στο Βερολίνο, το οποίο μελετά από το 2006 την εξάπλωση των ρατσιστικών, ισλαμοφοβικών και νεοναζιστικών αντιλήψεων στη Γερμανία. Η μελέτη με τίτλο «Η Κοινωνία που αλλάζει: ακροδεξιές απόψεις στην Γερμανία του 2012», που δημοσιεύεται ανά διετία, κατέγραψε μέσω ειδικού ερωτηματολογίου τις απόψεις  συνολικά 2.415 γερμανών πολιτών, καθώς και 95 ανθρώπων άλλων εθνικοτήτων που διαμένουν στη Γερμανία και έχουν ιστορικό μετανάστευσης

από άλλες χώρες.

Σε πόλεις της πάλαι ποτέ Δυτικής Γερμανίας το ποσοστό ακροδεξιών αντιλήψεων ανέρχεται στο 7.6%. Εντυπωσιακή είναι και η άνοδος στις ακροδεξιές θέσεις στις περιοχές της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, όπου το 15.8% των κατοίκων ασπάζεται απόψεις της ακροδεξιάς και μάλιστα οι ηλικίες 14-30 έδειξαν μεγαλύτερη προτίμηση στο ενδεχόμενο ενός ακροδεξιού δικτάτορα, στον σωβινισμό και στον κοινωνικό δαρβινισμό και μεγαλύτερη ανεκτικότητα στον νεοναζισμό, από τους 60 και άνω.

Το 25.1% των Γερμανών εμφανίζει στοιχεία φόβου απέναντι στους αλλοεθνείς, ενώ ένας στους τρεις Γερμανούς απάντησε πως συμφωνεί με την πρόταση «οι άνθρωποι εβραϊκής καταγωγής χρησιμοποιούν την μνήμη του Ολοκαυτώματος προς όφελός τους». Περίπου το 40% των Γερμανών συμφωνούν πως «Οι αλλοδαποί έρχονται στη Γερμανία μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτούν το γενναιόδωρο γερμανικό κοινωνικό κράτος» και πως «Η Γερμανία έχει αλλοτριωθεί εξαιτίας του υπερβολικά μεγάλου αριθμού μεταναστών». Σχεδόν έξι στους δέκα Γερμανούς συμφωνούν με τη πρόταση «Η άσκηση της μουσουλμανικής λατρείας στη Γερμανία πρέπει να περιοριστεί σημαντικά».

http://www.dw.de/study-right-wing-extremism-on-the-rise-in-germany/a-16372642

Keywords
Τυχαία Θέματα