Σαμαράς-Ρομπέι: Η επόμενη δόση, θα διοχετευθεί στην αγορά για να τονωθεί η ρευστότητα

01:57 8/9/2012 - Πηγή: Antinews

Οι προσπάθειες της Ελλάδας που ήδη έχουν αρχίσει με τη μείωση του ελλείμματος που έχει συντελεστεί πρέπει να συνεχιστούν με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας πως εφ’ όσον η Αθήνα

είναι δεσμευμένη στο ευρώ οι εταίροι της θα συνεχίσουν να τη στηρίζουν.

Ο κ. Ρόμπεϊ χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, επισημαίνοντας πως ο Πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσει με τη δημοσιονομική εξυγίανση και με τις μεταρρυθμίσεις. Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ΕΕ αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, επισημαίνοντας πως οι έχοντας πρέπει να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος.

Αναφερόμενος γενικότερα στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, δήλωσε βέβαιος πως με την πάροδο του χρόνου θα οδηγήσει σε μια δυνατή οικονομία.

Σε ό,τι αφορά συνολικά την κρίση χρέους της Ευρωζώνης, τόνσει πως η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική κρίση και υπογράμμισε πως πέρα από τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι χώρες χρειάζεται συλλογική δράση.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως κατά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Ρόμπεϊ, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει έγκαιρη αποδέσμευση της επόμενης δόσης της οικονομικής βοήθειας, που, όπως είπε, θα κατευθυνθεί στο εσωτερικό της χώρας για να ενισχυθεί η ρευστότητα.

«Ενημέρωσα τον κ. Ρόμπεϊ για τις μεγάλες, επίμονες και επίπονες προσπάθειες που κάνουμε για να ανακτήσει την αξιοπιστία της η χώρας μας και να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας», πρόσθεσε, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι το κλίμα για την Ελλάδα έχει αρχίσει να αλλάζει αισθητά, καθώς αναγνωρίζονται οι προσπάθειες που καταβάλλει.

Μετά το πέρας της συνάντησής τους ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Van Rompuy.

Τον ενημέρωσα για τις μεγάλες και επίμονες προσπάθειες που κάνουμε, που είναι επίμονες και επίπονες, για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας μας και για να φανούμε συνεπείς με τις υποχρεώσεις μας.

Έδωσα ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει, εφ’ όσον όλα πάνε καλά, έγκαιρη αποδέσμευση της επόμενης δόσης. Δόση που θα κατευθυνθεί κυρίως στο εσωτερικό της χώρας μας και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ρευστότητας που επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι την έχουμε ανάγκη, προκειμένου να μπορέσουμε αναθερμάνουμε την οικονομία μας. Αυτό μάλιστα γίνεται πλέον πιο ρεαλιστικό, μετά και τη χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ που ανακοίνωσε ο Πρόεδρός της, ο κ. Ντράγκι.

Η ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας, λοιπόν, είναι κρίσιμης σημασίας για να επιτύχει η προσπάθεια της Ελλάδας. Γιατί, όπως είπα και στον κ. Πρόεδρο, οι αντοχές των Ελλήνων έχουν φτάσει στα όριά τους. Και οι θυσίες τους πρέπει να πιάσουν τόπο. Κι αυ

Keywords
Τυχαία Θέματα