Σαμαράς: Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας κινδυνεύει

Τον κίνδυνο να καταρρεύσει ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής μας πολιτικής που είναι η συμπόρευση με την Ευρώπη και την έντονη ανησυχία του για την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, ανέφερε συγκεκριμένα:

«Λυπάμαι, κ. Πρόεδρε,

που σας βλέπω κάτω από τις σημερινές δραματικές συνθήκες, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσει ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής μας πολιτικής, που είναι η σύμπλευση, η συμπόρευσή μας, με την Ευρώπη. Πράγμα που θα γινόταν πραγματικά ένας εφιάλτης για όλο τον ελληνικό λαό, για την αξιοπιστία της χώρας, για το μέλλον των παιδιών μας, αλλά και για την ασφάλεια της χώρας, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που περνάει και η γειτονιά μας.

Είμαι της άποψης- με πολύ μεγάλη θέρμη το υποστηρίζω- ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη, στο ευρώ κι ότι αυτή είναι μια θέση που για μας αποτελεί μια αδιαπραγμάτευτη εθνική «κόκκινη» γραμμή, που την υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και ως εκ τούτου, καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να την αμφισβητήσει, πόσω μάλλον να τη βάλει σε κίνδυνο. Ήθελα να σας μεταφέρω, στο νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την άποψη αυτή».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τόνισε πως γνωρίζει την ιστορική διαδρομή και τον ιστορικό ρόλο της ΝΔ στην Ευρώπη, αλλά και την αταλάντευτη προσήλωση του κ. Σαμαρά στο ευρωπαϊκό μέλλον, και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο πρόεδρος της ΝΔ, θα κάνει αυτό που του αναλογεί για να διασφαλίσει την πορεία της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. «Σε ό,τι με αφορά, η πλειοψηφία που με εξέλεξε αλλά και η εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός σε αυτή τη Βουλή, μου επιβάλλουν να διασφαλίσω στα όρια των αρμοδιοτήτων μου αυτή την πορεία» επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα