Σαμαράς – Βενιζέλος θα λύσουν το πρόβλημα με τον φόρο στα ακίνητα

Σε σοβαρό ενδοκυβερνητικό πρόβλημα, μετατρέπεται ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, μετά και την αντίθεση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Η συνάντηση των πράσινων βουλευτών με τον κ. Στουρνάρα οδηγήθηκε σε ναυάγιο καθώς υπήρξε πλήρης ασυμφωνία. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να γίνει η φορολόγηση των ακινήτων επί του συνόλου της ακίνητης περιουσίας

και όχι του κάθε ακινήτου ξεχωριστά, με την πρόβλεψη έστω μικρού αφορολογήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο δεν έκανε δεκτή την πρόταση αυτή υποστηρίζοντας ότι αλλάζει την όλη φιλοσοφία του νομοσχεδίου. Οι βουλευτές ζήτησαν επίσης ελαφρύνσεις για τα αγροτεμάχια.

Όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, με τον υπουργό έγινε “διεξοδική συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα” η οποία όμως δεν κατέληξε πουθενά, καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις που έλαβε. Μάλιστα, ζήτησαν από τον κ. Στουρνάρα να αποσύρει το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλόπουλο, η πρόταση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά:

Το αδιαπραγμάτευτο της επίτευξης του δημοσιονομικού στόχου (3,5 δισ. ευρώ βεβαίωση φόρων – 2,9 δισ. ευρώ είσπραξη)Η δικαιότερη κατανομή βαρών καιΗ ιδιαίτερη μέριμνα για ειδικές ομάδες όπως είναι οι ευπαθείς ομάδες και ομάδες που αναφέρονται σε παραγωγικές δραστηριότητες

Πλέον το ζήτημα φαίνεται πως παραπέμπεται σε επίπεδο κορυφής και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρήθηκαν γιατί την παρουσίαση του νομοσχεδίου έκανε ο Ν. Καραβίτης κι όχι κάποιος από την ηγεσία του υπουργείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα