Ράπισμα Σακελλαρίου κατά Κοντονή για ωμή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη

Σε ποια άλλη ευνομούμενη χώρα, που σέβεται τον διαχωρισμό των εξουσιών και έχει τη Δικαιοσύνη υπό την προστασία της θα μπορούσε να σταθεί ένας υπουργός Δικαιοσύνης που καταγγέλλεται με τέτοιο τρόπο; Θα είχε παραιτηθεί την ίδια στιγμή αλλά ο αριστερός παχυδερμισμός δεν τους αφήνει να το κάνουν.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ, σε μια πρωτοφανή για τα παγκόσμια ίσως χρονικά δημόσια παρέμβασή του καταγγέλλει τον Κοντονή. Λέει ο κ. Σακελλαρίου στη συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων παρουσία και του υπουργού:

«Καταγγέλλω από το βήμα αυτό τον υπουργό Δικαιοσύνης για

ωμή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη.
Υποδείξεις δεν δεχόμεθα από πουθενά. Είμαστε σε δύσκολο σταυροδρόμι. Είμαστε στο σκοτάδι που μας έβαλαν τα μνημόνια. Χρειάζεται ενότητα.
Δεν είναι δυνατόν ορισμένοι να διανοούνται ότι δεν υπάρχουν δικαστήρια. Καλώ για τελευταία φορά σε αυτοσυγκράτηση. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ για τον πόθεν έσχες γιατί η υπόθεση βρίσκεται σε διάσκεψη. Οι δικαστικές αποφάσεις θέλει δεν θέλει κανείς πρέπει να γίνονται σεβαστές γιατί αυτό ορίζει το Σύνταγμα. Τη δημοκρατική νομιμοποίηση μας, μας την παρέχει το Σύνταγμα. Υπάρχουν όρια στα λόγια. Παρουσία μου κύριε υπουργέ ήταν άκαιρη η παρέμβαση. Λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι να υιοθετήσω τέτοιους τόνους. Δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις στην άσκηση των καθηκόντων μας».

Κι όλα αυτά για το πόθεν έσχες που δεν δέχθηκαν οι δικαστές. Μπορεί να πει κανείς πολλά για την απόφαση αυτή του ΣτΕ, όμως, δεν έχει κανένα δικαίωμα ο υπουργός να κουνάει το δάκτυλο. Αυτός και οι όμοιοί του δίνουν ψεύτικα πόθεν έσχες που είναι μόνο έσχες και χωρίς πόθεν. Αυτός και οι όμοιοί του κοροϊδεύουν τον κόσμο κάθε μέρα αλλά δεν σηκώνονται να φύγουν. Όμως, η υπόθεση με τα πόθεν έσχες δεν είναι το κύριο θέμα. Είναι το πρόσχημα. Στόχος του Κοντονή και της παρέας του είναι να ελέγξουν τη Δικαιοσύνη. Να εκδίδουν οι δικαστές αποφάσεις που βολεύουν την παρέα του Μαξίμου. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια και το πρόβλημα του Κοντονή.

Κι αν υπάρχει πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και δικαστών αυτό δεν κάνει καθόλου καλό στην ίδια τη χώρα. Ο Κοντονής και όσοι τον έβαλαν να επιτεθεί ή να παρέμβει στο δικαστικό σώμα το κάνουν για να προειδοποιήσουν. Για να στήσουν ευνοϊκές δίκες και αποφάσεις όταν θα γυρίσει ο τροχός και θα πληρώσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ για τα εγκλήματά τους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ράπισμα Σακελλαρίου, Κοντονή, Δικαιοσύνη,rapisma sakellariou, kontoni, dikaiosyni