Ραντεβού στα... τυροπιτάδικα

Τελικά ο Συριζαίος βουλευτής Β. Διαμαντόπουλος κάτι ήξερε όταν έλεγε... ραντεβού στα γουναράδικα. Έτσι όπως πάμε, με μια κοινωνία να είναι διχασμένη το σκηνικό εμφυλίου δεν θα αργήσει να στηθεί.

Και αυτό είναι ίσως πιο επικίνδυνο ακόμη και από την τρόικα με τα μνημόνια. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή αντιπαράθεση δύο πόλων, δύο μετώπων, δύο διαφορετικών κοσμοθεωριών.

Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ όπως ξεδιπλώνεται

σταδιακά δείχνει ότι η πολιτική ανωμαλία που με γεωμετρική ακρίβεια θα οδηγήσει και στην οικονομική κατάρρευση, θα φέρει έναν πέραν κάθε πρόβλεψης εθνικό διχασμό. Δεν είναι καθόλου κινδυνολογία. Δεν ενστερνιζόμαστε απόψεις που λένε ότι θα βγει ο κόσμος στους δρόμους με τους μπαλτάδες. Ούτε λέμε ότι θα έρθουν οι κομμουνιστές να μας πάρουν τα σπίτια, όταν έτσι κι αλλιώς τα έχει πάρει η τρόικα.

Αυτό που λέμε με απόλυτη συναίσθηση και φόβο για το μέλλον είναι ότι δημιουργούνται ακραίες συμπεριφορές και ακραίες ενέργειες. Η μετριοπάθεια κινδυνεύει να απομονωθεί και θα εξαφανιστεί αν η χώρα οδηγηθεί σε μια πολωτική εκλογική αναμέτρηση.

Η ευθύνη είναι αποκλειστικά του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένων κύκλων του που αρνούνται να δουν με ρεαλισμό την κατάσταση της Ελλάδας, των αγορών, τη δύναμη των δανειστών, την πιθανότητα «ατυχήματος» που θα μας πετάξει έξω από το ευρώ και θα μας απομονώσει για δεκαετίες.

Όταν ακόμη και την πιο σπουδαία ευκαιρία για το πολίτευμα, τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, η Κουμουνδούρου την αρνείται λέγοντας ότι δεν θα συμμετάσχει στην ειδική επιτροπή, περιμένοντας πρώτα να γίνουν εκλογές, τότε πράγματι υπάρχει πρόβλημα.

Όταν ακόμη και τη δίμηνη παράταση ο ΣΥΡΙΖΑ την απορρίπτει, δεν την αναγνωρίζει και λέει ότι θα ξεκινήσει από μηδενική βάση τις διαπραγματεύσεις, τότε υπάρχει μεγάλο θέμα. Ρώτησε τους δανειστές αν θέλουν διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ; Και τι θα τρώνε οι Έλληνες στο μεσοδιάστημα μέχρι ο Τσίπρας να κάνει τη μεγάλη, αριστερή διαπραγμάτευση και την ανατροπή της Ευρώπης που επιδιώκει;

Επίσης, από κύκλους των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ λένε: «Εμείς θέλουμε από την άλλη μέρα των εκλογών ο Τσίπρας να τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, προσλήψεις, άνοιγμα της ΕΡΤ με τους παλιούς εργαζόμενους, επανακρατικοποίηση εταιρειών όπως ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, οι τράπεζες. Αν είναι ανάγκη να γίνει κι αυτό τότε από 1η Μαρτίου η Ελλάδα θα έχει δραχμή, όχι ευρώ».

Πρόκειται για πραγματικές κουβέντες που λένε οι σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, πιθανότατα και στην Κουμουνδούρου να επικρατήσει η λογική, η σοβαρότητα (αν υπάρχει), το ένστικτο της επιβίωσης και ο πατριωτισμός (αν κι αυτός υπάρχει). Διότι σε άλλη περίπτωση οδηγούμαστε σε ακραίες καταστάσεις. Σε ευθεία σύγκρουση της ευρωπαϊκής Ελλάδας με την... Ελλάδα του Χότζα που θέλουν ορισμένοι να φτιάξουν.

Ραντεβού στα γουναράδικα, λοιπόν, ή μια ακόμη ευκαιρία να σταθεί η χώρα στα πόδια της;

Υ.Γ. Αναβρασμός επικρατεί στην Καστοριά. Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης εκπρόσωποι οικολογικού κινήματος που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν ούτε λίγο ούτε πολύ να σταματήσει η βιομηχανία γούνας (για λόγους οικολογικούς και πολιτιστικούς) από την οποία ζει μια ολόκληρη περιοχή. Οι κάτοικοι, έμαθα, ξεσηκώθηκαν και ζητούν από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση, ενώ η βουλευτής της Καστοριάς Μαρία Αντωνίου εμφανίστηκε στη Βουλή με μια γούνα και επιχείρησε να κάνει λόμπι με τις γνωστές μοδάτες κυρίες του Κοινοβουλίου με αίτημα «Σώστε τις γούνες». Έλεγε μάλιστα ότι η κίνηση του οικολογικού κινήματος του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται ευθέως εναντίον του (κατά δήλωσή του αντιεξουσιαστή) βουλευτή της Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλου που είπε εκείνη την περίφημη φράση «ραντεβού στα γουναράδικα».

Λέτε να κλείσουν και τα γουναράδικα; Τότε που θα βρεθούμε; Στα... τυροπιτάδικα;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα