Πυρίκαυστη Ελλάδα

«Θέλουμε κατάληψη εξουσίας, οτιδήποτε λιγότερο θα ήταν γελοίο» δηλώνει ο γνωστός διανοούμενος και συγγραφέας Κώστας Ζουράρις ως επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, με το χαρακτηριστικό όνομα, «Πυρίκαυστος Ελλάδα». μια καμένη ζώνη δηλαδή, μια παραφθορά της καμένης γης που θα παραλάβουν οι Ζουραρίστας.

Ο «Βηματοδότης», επικαλούμενος δηλώσεις του κ. Ζουράρι, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Στόχος μας είναι η κατάληψη της εξουσίας» φέρεται να είπε ο κ. Ζουράρις. «Το λιγότερο από αυτό θα είναι γελοίο». Πρόεδρός του είναι ο κ. Γ. Καλεάδης, οικονομολόγος από την Καβάλα.

Το νέο κόμμα πλήρωσε το απαιτούμενο ποσό για το ένσημο που χρειαζόταν για να καταθέσει αίτηση στον Άρειο Πάγο.

Για να αναλύσουμε όμως πως το νέο κόμμα «ψαρεύει» ψήφους από όλο το πολιτικό φάσμα:

1. Έχει Επίτιμο Πρόεδρο, με απεριόριστη ελευθερία λόγου και πράξεων, κάτι οικείο στους Νεοδημοκράτες.

2. Οτιδήποτε εκτός εξουσίας είναι γελοίο: το πασοκικό δόγμα σε νέα έκφανση.

3. Ζητά «κατάληψη» της εξουσίας, κλείνοντας το μάτι σε όλη την Αριστερά.

4. Η Ελλάδα είναι καμένη και οι συμπαθούντες τους ΑΝΕΛ «τσιμπάνε».

5. Αφήνει ένα υπονοούμενο ότι μπορεί να έχει και μια σοβαρή διάσταση, δίνοντας μια ακόμη επιλογή στους ψηφοφόρους του Λεβέντη, των ψαράδων, των πειρατών και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων.

Το «πυρίκαυστη» εξάπτει την περιέργεια. Οι νεότερες ηλικιακές ομάδες θα έχουν μια δυσκολία στην κατανόηση και έτσι θα ξεκινήσει η όσμωση με τον νέο πολιτικό φορέα, η μαγεία απέναντι στο άγνωστο, η περιπέτεια της μεγάλης πορείας προς την εξουσία.

Αν δε η νεολαία ονομαστεί, οι …«Σπυρίκαυλοι», η Πυρίκαυστη Ελλάδα στις επόμενες εκλογές θα είναι τουλάχιστον αξιωματική αντιπολίτευση…

Μ.Ο.

Keywords
Τυχαία Θέματα