«Ψηφίζουμε Λοβέρδο!» - H δημοσκοπική παρωδία στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ (infotainment podcast)

Αρκεί να δει κανείς τα videos των δημοσκοπήσεων (δες το podcast) για να διαπιστώσει πόσο περίτεχνα στήθηκε η «πρωτιά» του Ανδρέα Λοβέρδου.

Κραυγαλέο παράδειγμα (αν και όχι μοναδικό) η δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ (στις 26/11/21) στην οποία παρουσιάστηκαν τέσσερα διαφορετικά σενάρια.

Στα τρία έβγαινε πρώτος

ο Λοβέρδος (στο ένα μάλιστα με… 34%) ενώ στο μοναδικό που πρώτευε ο Ανδρουλάκης ο Λοβέρδος ήταν πίσω του μόλις μια μονάδα.

Το αναγκαίο εφεύρημα των διαφορετικών δημοσκοπικών δειγμάτων (αφού το εκλογικό σώμα ήταν και είναι ρευστό) εργαλειοποιήθηκε έντεχνα ώστε στις πολύχρωμες μπάρες πάνω από τα ονόματα των υποψηφίων, η μπάρα του Ανδρέα Λοβέρδου να είναι πάντα η υψηλότερη.

Το ερώτημα «ποιος θα προτιμούσατε να εκλεγεί αρχηγός» που αντικατέστησε το «ποιον θα ψηφίσετε» (παράσταση νίκης) εξασφάλισε το απαραίτητο άλλοθι για το ενδεχόμενο της κραυγαλέας διάψευσης των δημοσκοπικών ευρημάτων στην πραγματική κάλπη (όπως και έγινε).

Η επιλογή του χρόνου μετάδοσης της δημοσκόπησης (9 ημέρες πριν από τις εκλογές) παρείχε ικανά χρονικά περιθώρια για την δημιουργία του «τελικού αέρα νίκης» στον Ανδρέα Λοβέρδο ώστε να επηρεαστεί (χειραγωγηθεί) το εκλογικό σώμα.

Τα υπόλοιπα «έγιναν μόνα τους» από το ίδιο το μέσο, δηλαδή από την τηλεόραση και από τους ανθρώπους της.

Αλλά και από την αναπαραγωγή της δημοσκόπησης κυρίως διαδικτυακά.

Όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος (που κράτησε σαφείς αποστάσεις από τις δημοσκοπικές θριαμβολογίες) κατέληξε τρίτος στην κάλπη η επιχείρηση διάσωσης της τιμής του μέσου και των ανθρώπων του έγινε με μια εκπομπή «έκτακτης επικαιρότητας για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ».

Μόνον που αυτή δεν μεταδόθηκε το βράδυ της «Κυριακής των εκλογών» (όπως συμβαίνει σε όλες τις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες όταν διεξάγονται εκλογικές αναμετρήσεις) αλλά το βράδυ της Δευτέρας!

Παρακολουθείστε την χρονική αλληλουχία των δημοσκοπικών «εφευρημάτων» στο παρακάτω infotainment podcast (με insert τα σχετικά videos) όπως μεταδόθηκε από τον ραδιοσταθμό «ΕΛΛΑΔΑ 94,3FM»:

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ψηφίζουμε Λοβέρδο -, ΚΙΝΑΛ,psifizoume loverdo -, kinal