Προβοκάτσια ή ανοησία η ταξιδιωτική οδηγία;

11:55 4/3/2013 - Πηγή: Antinews

Εδώ και δύο ημέρες ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου με την Κομισιόν και την ταξιδιωτική οδηγία που φαίνεται να εξέδωσαν για την Ελλάδα. Μιλάμε για ένα έγγραφο που ακόμη δεν έχει βρεθεί αλλά που έχει προκαλέσει «διπλωματικό» επεισόδιο μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών.

Από τη μια οι πληροφορίες είναι πλήρεις και κανείς δεν τις διαψεύδει επί της ουσίας, κι από την άλλη η Κομισιόν τηρεί σιγήν

ιχθύος προφανώς γιατί έχει «λερωμένη της φωλιά της».

Το έγγραφο που στην ουσία είναι μια ταξιδιωτική οδηγία, προειδοποιεί ότι η Ελλάδα είναι μια ανασφαλής χώρα κι ότι το Μάρτιο θα έχουμε πολύνεκρες διαδηλώσεις.

Κάποιοι υπάλληλοι δηλαδή στις Βρυξέλλες, προφανώς με εντολή ανωτέρων τους, έφτιαξαν μια έκθεση με την οποία προειδοποιούν ότι στην Ελλάδα θα πέφτουν σφαίρες και καλό είναι να μην την επισκεφτεί όποιος το είχε σχεδιάσει. Το έγγραφο, συμβουλεύει τα στελέχη της Κομισιόν να αποφεύγουν τις διαδηλώσεις, να μην τραβούν την προσοχή, να μην στέκονται δίπλα σε παράθυρα, καθώς και να μην κρατάνε πάνω τους ορατά στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι είναι στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή άλλα έγγραφα της υπηρεσίας και να μην κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία με το όνομα τους, ενώ τους προτρέπει να αποφεύγουν να συζητάνε για το επάγγελμα τους σε δημόσιους χώρους και να επινοήσουν να μια «ταυτότητα» με έναν συνηθισμένο τρόπο ζωής για τους ανθρώπους που έρχονται καθημερινά σε επαφή όπως τους οδηγούς ταξί.

Μιλάμε δηλαδή για οδηγίες λες και είναι στην παρανομία, τους καταδιώκουν και πρέπει να βρουν τρόπους να προφυλαχτούν. Και κάπως έτσι αρχίζει το θρίλερ με το αν το έγγραφο υπάρχει κι αν έχει σταλεί ηλεκτρονικά. Ο επικεφαλής της Κομισιόν στην Αθήνα Πάνος Καρβούνης, επιβεβαίωσε επί της ουσίας την ύπαρξη του επίμαχου εγγράφου τονίζοντας ότι το Γραφείο Ασφαλείας της Κομισιόν και η ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται σε συνεργασία προκειμένου να ακολουθούνται αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να ακολουθούν «αυτονόητα μέτρα ασφάλειας».

Τον κ. Καρβούνη πάντως διέψευσε η Υπηρεσία εκπροσώπων Τύπου της Κομισιόν, η οποία χαρακτήρισε το email «σκουπίδια και ανοησίες γραμμένες σε άσχημα αγγλικά» με πολλούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι δεν έλαβαν ποτέ τέτοιο ηλεκτρονικό μήνυμα.

Η Μαρία Δαμανάκη έκανε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Μπαρόζο και αυτό που έμεινε τελικά ήταν ένα μπάχαλο που φυσικά κάνει κακό στη χώρα μας. Σε μια χρονική στιγμή, μάλιστα, που δεν υπάρχει ιδιαίτερη κοινωνική ένταση, οι διαδηλώσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες είναι σχετικά ειρηνικές και γενικά επικρατεί ηρεμία. Μόνη παραφωνία ασφαλώς οι καφέδες που είχε φάει ο Γερμανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη από συνδικαλιστές της ΠΟΕΟΤΕ και η επίθεση κουκουλοφόρων στις Σκουριές. Γεγονότα που καταδικάστηκαν ως επιβλαβή για την εικόνα της χώρας. Αλλά πάλι τέτοια γεγονότα συμβαίνουν παντού, δεν έγιναν ξαφνικά όλες οι πόλεις της Ευρώπης ασφαλείς και στην Αθήνα επικρατεί το χάος.

Προβοκάτσια ή ανοησία η ταξιδιωτική οδηγία; Και πόσο τυχαία είναι η παρουσίαση του θέματος την ημέρα που η τρόικα ξεκίνησε τις βόλτες της στην Αθήνα; Όπως και να έχει, κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τη δυσφήμηση της χώρας. Οι Ευρωπαίοι των Βρυξελλών αν θέλουν ηρεμία πρέπει να αλλάξουν τις πολιτικές τους, αλλιώς θα είναι πάντα «κόκκινο πανί». Αλλά με τέτοια κόλπα που εξευτελίζουν μια χώρα – μέλος, θα προκαλέσουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα