Πρωτοφανής παρέμβαση του SSM για τον CEO της Πειραιώς

Για την Παρασκευή μετατίθενται οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς το Δ.Σ. της τράπεζας που είχε συγκληθεί για να αποφασίσει την εκλογή νέου Ceo διεκόπη μετά από μία πρωτοφανή και αντιδεοντολογική παρέμβαση του SSM.

Σήμερα θα συνεδριάσει εκτάκτως το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ για να εξετάσει το θέμα της Πειραιώς.

Εφόσον καταλήξει, θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου της τράπεζας που διεκόπη χθες.

Χθες το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας συνήλθε για να εξετάσει και να ψηφίσει μία εκ των δύο υποψηφιοτήτων που είχαν προκριθεί από τη nomination committee, δηλαδή έναν εκ των Ανθιμου Θωμόπουλου ή Χρήστου Παπαδόπουλου. Ωστόσο χωρίς επαρκή δικαιολογία ο SSM με επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς ζήτησε την επ΄αόριστον διακοπή των εργασιών του. Στη συνέχεια η συνεδρίαση του Δ.Σ. της τράπεζας διεκόπη, για να ενημερωθεί το ΤΧΣ από την εκπρόσωπό του Αικατερίνη Μπερίτση για τα τεκταινόμενα. Κατόπιν της ενημέρωσης αυτής ελήφθη από το Ταμείο η απόφαση για σύγκληση σήμερα του γενικού του συμβουλίου. Εφόσον ληφθεί απόφαση θα ακολουθήσει η συνέχεια της συνεδρίασης του δ.σ. της τράπεζας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΧΣ έχει διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές ότι η διαδικασία ανάδειξης CEO πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο.

Μάλιστα κύκλοι του Ταμείου υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά ότι «η διαδικασία πρέπει να είναι σύμφωνη με τους όρους εταιρικής διακυβέρνησης».

Εν τω μεταξύ θέση έλαβε και η Αντιπροεδρία της κυβέρνησης για τις εξελίξεις, καθώς κύκλοι της εξέφρασαν την έκπληξή τους. Σημειώνουν χαρακτηριστικά πως «είναι η δεύτερη φορά, που διακόπτεται η επιλογή διευθύνοντος συμβούλου στην τράπεζα και ενώ υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις ότι έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες». Οι ίδιοι κύκλοι, αν και δεν κατονομάζουν τον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας, υποστηρίζουν πως πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και υπογραμμίζουν ότι οι σημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν την ελληνική θέση ότι το υφιστάμενο πλαίσιο επιλογής και ανάδειξης των διοικήσεων στις τράπεζες είναι προβληματικό και πρέπει να τροποποιηθεί.

ΤΧΣ

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, ο SSM είχε «μπλοκάρει» την εκλογή του κ. Χρήστου Παπαδόπουλου παρότι το ΤΧΣ τον είχε εγκρίνει για τη θέση. Ωστόσο στη συνέχεια -και μετά από παρέμβαση της ΕΚΤ- ο SSM αναγνώρισε ότι δεν υπήρχε εμπλοκή στην υποψηφιότητα Παπαδόπουλου και έδωσε το ok να συμμετάσχει στη διαδικασία.

Η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι συνεχίζεται η διαβούλευση του διοικητικού της συμβουλίου σε σχέση με τη διαδικασία επιλογής νέου CEO και θα επανέλθει προσεχώς με νεότερες ανακοινώσεις.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα