Προσαγωγές διαδηλωτών για τις κεραίες της ΕΡΤ

Σε εννέα συλλήψεις και προσαγωγές στη ΓΑΔΑ, προέβησαν αργά χθες το βράδυ άνδρες των ΜΑΤ μετά από συγκέντρωση 30 περίπου διαδηλωτών, εργαζομένων της ΕΡΤ και αλληλέγγυών τους, στο περιφραγμένο σημείο που φυλάσσονται

οι κεραίες της ΕΡΤ στον Υμηττό. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των προσαχθέντων περιλαμβάνονται μέλη της ΣΠΙΘΑΣ και η δημοσιογράφος Εύα Μαυρογέννη (ΕΡΑ).

Όλα ξεκίνησαν νωρίτερα το απόγευμα όταν εργαζόμενοι της ΕΡΤ και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στον Υμηττό προκειμένου να διαδηλώσουν με πανό στο οποίο αναγραφόταν: «Η ΕΡΤ ανήκει στο λαό κανείς δεν μπορεί να τη φιμώσει». Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία πρόθεση των διαδηλωτών ήταν να ρίξουν το σήμα της «ΔΤ» με τη βοήθεια τεχνικού ενώ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης το σήμα της ΝΕΤ άρχισε να μεταδίδεται αναλογικά στην Αττική στο κανάλι 21.

Λίγη ώρα μετά την εκπομπή σήματος στο σημείο κατέφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους οποίους ειδοποίησαν άνδρες που επανδρώνουν το περιπολικό που βρίσκεται μονίμως παρκαρισμένο στον χώρο. Ακολούθησε ένταση ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν και οι προσαγωγές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την επέμβαση της αστυνομίας η εκπομπή σήματος διεκόπη. Έξω από τη ΓΑΔΑ μετέβησαν αργά το βράδυ εργαζόμενοι της ΕΡΤ προκειμένου να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες ενώ μαζί τους ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης και ο προεδρεύων της ΕΣΗΕΑ, Δ.Τρίμης. Εντωμεταξύ η ΠΟΣΠΕΡΤ επιμένει στην απόσυρση της προκήρυξης για τη στελέχωση του μεταβατικού φορέα ενώ σύμφωνα με τον υφυπουργό για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση σύντομα θα δημοσιευθεί νέα προκήρυξη για την πρόσληψη άλλων 1.411 εργαζομένων προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 2.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα