Προς συμφωνία για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, φαίνεται να οδηγούνται τρόικα και κυβέρνηση

Για την Κυριακή αναβάλλεται η συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με την τρόικα, μια συνάντηση εξαιρετικά κρίσιμη καθώς όλα τα θέματα μπαίνουν στο τραπέζι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβολή για δύο 24ωρα ζητήθηκε από τους τροικανούς προκειμένου να μελετήσουν τα στοιχεία που τους έδωσε η κυβέρνηση σχετικά με την καλή πορεία των εσόδων και τις προβλέψεις για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Εν τω μεταξύ προς συμφωνία για την άρση της

απαγόρευσης των πλειστηριασμών, φαίνεται να οδηγούνται τρόικα και υπουργείο Ανάπτυξης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το όριο για τους πλειστηριασμούς θα πέσει κάτω από τις 200.000 ευρώ αντικειμενική αξία αλλά θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια ώστε να προστατευτούν οι πρώτες κατοικίες των οικονομικά ασθενέστερων. Ουσιαστικά θα επιχειρηθεί μια προσπάθεια να πιαστούν στα δίχτυα όσοι είναι… κατ’ επάγγελμα τζαμπατζήδες και δεν πληρώνουν τα δάνειά τους. Οσοι δηλαδή έχουν ένα σχετικά υψηλό εισόδημα αλλά δεν πληρώσουν τις δόσεις τους και παρ’ όλα αυτά προστατεύονται από το όριο των 200.000 ευρώ που ισχύει για τους πλειστηριασμούς.

Πλήρης διάσταση απόψεων φαίνεται να υπάρχει για τις επαγγελματικές μισθώσεις όπου η τρόικα ζητά πλήρη απελευθέρωση και η κυβέρνηση προτείνει τριετή συμβόλαια.

Keywords
Τυχαία Θέματα