Προς Ο. Γεροβασίλη: Μαζέψτε τα «μαντρόσκυλά» σας

Η «αποκάλυψη» κατά του Αντώνη Σαμαρά, η «βόμβα» εναντίον του από τη γνωστή σε όλους για την εγκυρότητά της εφημερίδα, αποδείχθηκε μια ακόμη δημοσιογραφική απάτη. Ο πεθερός του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού που είχε έναν λογαριασμό ο οποίος ήταν άδειος εδώ και χρόνια, που είχε τον λογαριασμό σε μια τράπεζα που απορροφήθηκε από την HSBC γι’ αυτό βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ. Όπως και μερικές χιλιάδες

άλλοι Έλληνες δηλαδή που ουδεμία σχέση είχαν με λαμογιές, κρυφό χρήμα και διάφορα ποινικά αδικήματα. Πάνω από 2 χιλιάδες ονόματα πολιτών που είχαν εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς νόμιμα και χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά οι «έγκυροι» δημοσιογράφοι της γνωστής φυλλάδας που «εκτελεί» συμβόλαια βρήκαν αυτόν που είναι συγγενής εξ αγχιστείας με τον κ. Σαμαρά. Η «αποκάλυψη» που βγήκε χθες… αποκάλυψε και τα νούμερα που την σκαρφίστηκαν. Αν δείτε μόνο ποιοι «τσίμπησαν» και ζήτησαν «εξηγήσεις» θα καταλάβετε γιατί νούμερα μιλάμε.

Πέραν της εφημερίδας που ασκεί κριτική σε μια ιδιαίτερα ευγενική, σοβαρή και εμπεριστατωμένη επιστολή του κ. Παγίδα, ενός 88χρονου επιχειρηματία, ο oποίος μέσω της επιτυχημένης επιχειρηματικής δραστηριότητάς του κράτησε ψηλά την ελληνική σημαία και τον ελληνισμό για δεκαετίες από το Μπουρούντι της Αφρικής, ιδιαίτερη σημασία έχει να δούμε ποιοι άλλοι μίλησαν.

Πρώτη και καλύτερη η Όλγα Γεροβασίλη η οποία είναι αλήθεια ότι έχει εντυπωσιακά αντανακλαστικά. Μα που μαθαίνει βρε παιδί μου τα δημοσιεύματα των Σαββατιάτικων και Κυριακάτικων εφημερίδων κι έχει έτοιμη την ανακοίνωσή της; Μπράβο της, φαίνεται ότι το e-mail της λειτουργεί μέρα – νύχτα ώστε να λαμβάνει και να εγκρίνει τα συκοφαντικά δημοσιεύματα κατά των πολιτικών αντιπάλων του κ. Τσίπρα.

Όχι, δεν είναι καθόλου στημένη υπόθεση. Δεν ήξερε η κ. Γεροβασίλη για το δημοσίευμα, έμεινε έκπληκτη και ζήτησε εξηγήσεις.

Ποιος άλλος ζήτησε εξηγήσεις; Ο μεγάλος δημοσιογράφος της Αριστεράς Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος έβγαλε το συμπέρασμά του: «Με μια αποκάλυψη που εξηγεί τη στάση του Αντώνη Σαμαρά και την προσπάθεια συγκάλυψης της λίστας Λαγκάρντ κυκλοφορεί η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ». Όχι, δεν έκανε έλεγχο των γραφόμενων, δεν περίμενε την απάντηση των «εμπλεκόμενων». Γι’ αυτόν είναι ψιλά γράμματα όλα αυτά. Στη μεγάλη των Γκεμπελίσκων σχολή δε μαθαίνουν τέτοια πράγματα.

Κάποιος… Φάμμελος του ΣΥΡΙΖΑ που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του έμπλεξε τον Παπασταύρου, τις λίστες, τα εξοπλιστικά και ό,τι άλλο θα μπορούσε να φτιάξει σενάριο στο... θολωμένο του μυαλό.

Η μεγάλη έκπληξη, όμως, ήταν η αναφορά στον κ. Σαμαρά του… Γιώργου Κύρτσου. Του ευρωβουλευτή που τον έβαλε στη θέση που είναι ο… πρώην πρωθυπουργός. «Πρέπει να μιλήσει ο Σαμαράς», αποφάνθηκε ο Κύρτσος που βρήκε στο ευρωκοινοβούλιο το μήνα που τρέφει τους 11 χάρη στον κ. Σαμαρά. Και βεβαίως επιβεβαιώνει ότι ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.

Είναι αστείο να μιλά κανείς για την μεγάλη «αποκάλυψη» διότι απλά είναι μια ακόμη προσπάθεια να πέσει λάσπη στον ανεμιστήρα. Στην Ελλάδα, κι όχι μόνο, αυτό που μένει είναι η «είδηση». Την διαβάζουν οι χαχόλοι, την διαδίδουν σε άλλους και έγινε η δουλειά. Λέει π.χ. ένας φανατικός αναγνώστης της φυλλάδας «διάβασα το έγκυρο ρεπορτάζ που λέει ότι ο Σαμαράς συνδέεται με τη λίστα Λαγκάρντ γιατί ο πεθερός του αδερφού του είχε κάποτε έναν άδειο λογαριασμό σε μια ξένη τράπεζα». Κι όσοι δεν κάθονται να αναλύσουν τα πράγματα ή να μάθουν ποιο είναι το εκάστοτε νούμερο που τα έγραψε όλα αυτά πιστεύουν, διαδίδουν, βρίζουν, βάζουν όλους στο ίδιο καλάθι.

Άλλωστε, θα μπορούσε π.χ. να διαδώσει κανείς (χωρίς να ισχύει βεβαίως), ότι συγκεκριμένες εφημερίδες «τα παίρνουν» από μεγαλοεφοπλιστές που έχουν σοβαρές εμπλοκές με τη δικαιοσύνη. Όμως, αυτά είναι κοινές συκοφαντίες. Στην Ελλάδα δεν συμβαίνουν αυτά. Στην Ελλάδα γίνονται «εκδότες» και «μιντιάρχες» μόνον οι ικανοί, που έβγαλαν λεφτά με τον ιδρώτα του προσώπου τους. Αυτοί που παρακάλαγαν κάποτε για ένα πενηντάρικο γιατί «πεινούσαν και τα παιδάκια τους».

Τα λαμόγια πάντα πηγαίνουν στη φυλακή… στην Ελλάδα.

Θα δούμε ακόμη πολλές «αποκαλύψεις» αφού η κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα (που λέει ο λόγος) τα οποία παίζουν το ρόλο τους. Θα ακούσουμε πολλά περισσότερα αφού ο Γκεμπελισμός δεν έχει σταματημό.

Κάποτε, όμως, θα γυρίσει ο τροχός. Για να δούμε. Θα πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα