Προς ΝΔ: Με φθαρμένα υλικά δεν γίνεται ανανέωση

«Ανταποκρίθηκα θετικά στο γενικό κάλεσμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ένα από τα βασικά θέματα που έχει εντοπίσει ο Μεϊμαράκης είναι η επανασυσπείρωση της ΝΔ».

Τάδε έφη ο πρώην υπουργός, Γιώργος Βουλγαράκης, αν θυμάστε ποιος είναι αυτός. Και συνέχισε:

«Η ΝΔ αναγκάστηκε να πάρει σκληρές αποφάσεις που οδήγησαν -όπως είπε- τη χώρα σε ένα καλύτερο επίπεδο».

Κατέληξε λέγοντας «πως κάποια στιγμή η ΝΔ

έχασε τον κορμό της καθώς είχε λοχαγούς και στρατιώτες», ενώ υπογράμμισε πως δεν τον ενδιαφέρει ενδεχόμενη εκλογή με λίστα και πως με όλες τις δυνάμεις του θα σταθεί στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Απ' ότι καταλαβαίνουμε ο Βουλγαράκης, που είχε χαθεί εδώ και επτά - οκτώ χρόνια επανακάμπτει στη ΝΔ. Είναι ο ίδιος που είχε πει το ιστορικό πλέον «Ισχυρίζεσθε ότι το νόμιμο είναι ή μπορεί να είναι ανήθικο;»

Και βεβαίως τον έκρινε η ιστορία και ο ελληνικός λαός. Το πρόβλημά μας δεν είναι ο Βουλγαράκης, ούτε ο Μεϊμαράκης, ούτε η Ντόρα. Το πρόβλημα είναι η ιδεολογική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι τι εκπέμπει ως κόμμα, τι «πουλάει» στον ελληνικό λαό. Άραγε η... «νέα ΝΔ» λέει στον κόσμο ότι επιστρέφει στο παρελθόν και γι' αυτό μπορεί να την ψηφίσει;

Ας δούμε τις κινήσεις που έχουν γίνει. Κατ' αρχάς ο Βουλγαράκης του οποίου τη νεοδημοκρατική ταυτότητα δεν αμφισβητεί κανείς. Είναι στο κόμμα από τότε με τους Κένταυρους και τους Ρέιντζερ, δηλαδή καμιά 40αριά χρόνια περίπου.

Μαθαίνουμε ότι γίνονται συναντήσεις με τον... Αντώναρο, προφανώς γιατί κάποιοι στη ΝΔ πιστεύουν ότι έχει να προσφέρει πολλά αφού τα... κατάφερε στο πλευρό του Καραμανλή. Επίσης, ακούγονται διάφορα σενάρια για προσεγγίσεις παλαιών στελεχών και για επαναδραστηριοποίησή τους. Για να μην πούμε ότι η επιστροφή στο κτίριο της Ρηγίλλης δεν εκπέμπει καμία ...ανανέωση.

Έτσι, λοιπόν, υπό τα σημερινά δεδομένα η ΝΔ θα γεμίσει σύντομα από παλαιά στελέχη, θα επιστρέψει στη Ρηγίλλης, θα επαναφέρει και τον πυρσό και με τον «Βαγγέλα» αρχηγό και την Ντόρα υπαρχηγό θα πάει να συντρίψει τον Αλέξη Τσίπρα. Ο οποίος μπορεί να φθείρεται γιατί αποδεικνύει καθημερινά πόσο ανίκανος είναι αλλά είναι σίγουρο ότι ένας 40άρης, φρέσκος «πουλάει» ακόμη σε σχέση με την μυρουδιά ναφθαλίνης που βγάζει η αντιπολίτευση.

Δεν ξέρουμε πώς την έχουν δει εκεί στη Συγγρού αλλά σίγουρα αυτό ανανέωση δεν το λες και σίγουρα αυτό δεν είναι το νέο «αφήγημα» που χρειάζεται η χώρα και ο λαός. Μακάρι να διαψευστούμε, αλλά τα πρόσωπα και οι ιδέες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, είναι τόσο κουρασμένα που... σέρνονται.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα