Προς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ και... μπαλαντέρ το Ποτάμι;

Φουντώνουν τα σενάρια για τις συμμαχίες που θα προσπαθήσει να συνάψει ο Αλέξης Τσίπρας ώσε να σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση, καθώς δεν φαίνεται να εξασφαλίζει αυτοδυναμία. Αν και μέχρι αργά το βράδυ μία έδρα έκρινε την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, από αργά το βράδυ της Κυριακής άρχισαν τα τηλέφωνα και οι συνεννοήσεις.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες που είναι ένας πιθανός σύμμαχος έχει θέσει όρους με τον

Πάνο Καμμένο να μη θέλει στην κυβέρνηση το Ποτάμι. «Εμείς δεν συνεργαζόμαστε με κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχει και το "Ποτάμι"» είπε.

Αλλά και από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης έθεσε ως όρο να μην είναι ο Π. Καμμένος στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συζήτηση των επόμενων ημερών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τη Δευτέρα ραντεβού με τον κ. Καμμένο και την Τρίτη με τον κ. Θεοδωράκη. Μάλιστα, από την πλευρά του Ποταμιού άφηναν να εννοηθεί ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ χρειαστεί μια ψήφο, θα μπορούσαμε να τη δώσουμε».

Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα και σίγουρα θα αναφέρθηκαν στις προοπτικές συνεργασίας.

Μένει να δούμε αν θα επιμείνουν και οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι στον όρο που έθεσαν για να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση. Πάντως, δεν αποκλείεται το Ποτάμι να στηρίξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ψήφο ανοχής.

Ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε επίσης με τον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί και όπως είπε στους δημοσιογράφους θα επικοινωνήσει και αύριο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

www.imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα