Προεκλογικό «άρωμα» από το επερχόμενο διάγγελμα Τσίπρα

Έντονη αίσθηση προεκλογικού κλίματος προκαλούν οι εξαγγελίες που αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός για «μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας», καθώς αυτά έρχονται σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ «καταρρέει» δημοσκοπικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναστρέψει την εις βάρος του κατάσταση, την οποία βλέπει να αποτυπώνεται και δημοσκοπικά, ευρισκόμενος σταθερά σε διψήφια ποσοστά πίσω από την Νέα Δημοκρατία

και «βουλιάζοντας» στην προτίμηση των πολιτών για καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Εκτός από την προαναγγελία που αναμένεται να κάνει για το κοινωνικό μέρισμα του 2017, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις από τους στενούς συνεργάτες του να εξαγγείλει επαναφορά τους 13ου μισθού στους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και αλλαγές για τον ΦΠΑ στα νησιά.

Για αυτές τις εξαγγελίες, το στενό περιβάλλον θεωρεί πως θα πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα και το μέρος που θα γίνουν, γι αυτό και η πρόταση προς τον Αλέξη Τσίπρα είναι οι εν λόγω ανακοινώσεις να γίνουν σε κάποιο νησί του Ανατολικού Αιγαίου.

Με αυτόν τον τρόπο το περιβάλλον του πρωθυπουργού προσπαθεί να πετύχει « μ’ ένα σμπάρο δυο τριγώνια», καθώς η εξαγγελία από ένα τέτοιο νησί θα έχει συμβολική σημασία, δεδομένης της αυξημένης Τουρκικής προκλητικότητας στην περιοχή.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα