Προειδοποιεί ο Ινφαντίνο, υποχωρεί ο Κοντονής

Συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά και προειδοποιητικές βολές εξέπεμψε ο Τζιάνι Ινφαντίνο κατά την συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή ενόψει του νέου νομοσχεδίου για τη βία στο ποδόσφαιρο.

Στην συνάντηση που διήρκεσε περίπου μια ώρα ο Ιταλός γενικός γραμματέας της UEFA διατύπωσε την αισιοδοξία του για την εξεύρεση μιας λύσης κοινά αποδεκτής ωστόσο διαμήνυσε ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες δεν θα δεχθούν ένα νόμο που βάζει σε κίνδυνο το αυτοδιοίκητο. Πιο αισιόδοξος αλλά και πιο υποχωρητικός από τις αρχικές

του θέσεις ο Σταύρος Κοντονής μίλησε για εναλλακτική λύση που θα λύσει το πρόβλημα ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί όταν δει τις προτάσεις γραπτώς.

Παρόντες στη συζήτηση ήταν μεταξύ άλλων και ο νομικός εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, Πάτρικ Κομνηνός, οι βουλευτές Κουίκ (ΑΝΕΛ), Κουκοδήμος (ΝΔ), Μαυρωτάς (ΠΟΤΑΜΙ), Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ), Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Γκιόκας (ΚΚΕ) όπως και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.

Οι δηλώσεις Ινφαντίνο :«Πιστεύω πως το αποτέλεσμα ήταν θετικό, αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Μετά αυτή τη συζήτηση θα γίνουν κάποιες αλλαγές για το αυτοδιοίκητο που θα προστατευτεί. Εμείς δεν θα δεχθούμε έναν νόμο που θα βάλει σε κίνδυνο το αυτοδιοίκητο. Δεν θα αποτρέψουμε την Κυβέρνηση από το να πάρει μέτρα για την βία που είναι μεγάλο πρόβλημα. Περιμένουμε λοιπόν τις αλλαγές για να τις μελετήσουμε για να δώσουμε την απάντηση μας το αργότερο μέχρι αύριο». Η προτεραιότητα δεν πρέπει να είναι να θιγεί η ΕΠΟ, αλλά η βία και η διαφθορά», ήταν το πρώτο σχόλιο του Τζιάνι Ινφαντίνο που εκπροσωπούσε και την FIFA στη σημερινή συζήτηση.

Οι δηλώσεις Κοντονή:«Οι όποιες σκιές έσβησαν και είμαστε αισιόδοξοι. Σε ένα σημείο υπάρχει διαφορά. Να προβαίνει τον αποκλεισμό ελληνικών ομάδων από τα πρωταθλήματα. Εκεί εκφράστηκαν οι ενστάσεις. Εμείς καταθέσαμε εναλλακτική πρόταση. Επειδή δεν υπήρξε κατάληξη θα το συζητήσουμε και στην ολομέλεια, αλλά η εναλλακτική θα λύσει το πρόβλημα. Θα ισχύσει το γεγονός ότι η απόφαση του Υπουργού θα λαμβάνεται μετά από διαβούλευση με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συζήτηση και ευχαριστώ όλους τους εκπροσώπους από τα δημοκρατικά κόμματα που ήρθαν.

Και θεωρώ ότι πλέον η FIFA και η UEFA μπορεί να καταλήξει σε συμπεράσματα. Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά γιατί σκέφτεται πρώτα την εθνική ομάδα και όλους τους εργαζόμενους σε αυτόν τον κλάδο. Όχι μόνο τους Έλληνες παίκτες, αλλά και τους ξένους. Εργαζόμαστε για να βρούμε λύση. Δηλαδή τα μέτρα που προτείναμε να είναι αποτελεσματικά. Τα μέτρα αυτά δεν θα κριθούν τώρα, αλλά στην εφαρμογή τους. Η εφαρμογή του νόμου θα είναι απόλυτη και προς πάσα κατεύθυνση. Ισονομία είναι γνώμονας άσκησης πολιτικής» ανέφερε ο υφυπουργός αθλητισμού.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα