Που το πάει η κυβέρνηση;

Που το πάει η κυβέρνηση μετά από το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων; Έχει σκοπό να κλείσει τη συμφωνία; Θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές κάνοντας ηρωϊκή έξοδο; Μήπως στήνει σκηνικό 2015 όπου θα φτάσουμε στο και πέντε, θα διαλυθεί η οικονομία και τότε ο Αλέξης με τον Πάνο θα ξαναπέσουν στα τέσσερα λέγοντας ότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς;

Ή μήπως δεν ξέρουνε πράγματι τι τους γίνεται;

Τι να πει κανείς μ' αυτούς τους ερασιτέχνες μάγους που μας κυβερνούν. Η Γεροβασίλη στην ενημέρωση σήμερα επανέφερε το

θέμα της σύγκρουσης με το ΔΝΤ επαναλαμβάνοντας τα των υποκλοπών. Και αυτή αλλά και ο Τσίπρας λένε ότι το Ταμείο είναι μόνο του και οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί στηρίζουν την Ελλάδα και είναι σε αντίθετο μήκος κύματος με το ΔΝΤ. Και λίγη ώρα μετά γίνεται γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στηρίζει το Ταμείο και ζητά νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα αλλά με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ, κάτι που είναι αδιαπραγμάτευτο.

Για να μην πούμε για την Κομισιόν αλλά και τη Γερμανία που έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι θεωρούν απαραίτητη την παρουσία του ΔΝΤ.

Λέτε να μην τα ξέρουν όλα αυτά στο Μαξίμου; Λέτε να μην έχουν πάρει τα μηνύματά τους μετά και την γκάφα με τις υποκλοπές και τις διαρροές; Είναι σίγουρο ότι γνωρίζουν αλλά κάνουν την πάπια. Και το μείζον ερώτημα είναι ένα: Έχουν συγκεκριμένη στρατηγική; Να μας το πούνε να ξέρουμε που βαδίζουμε. Διότι αν συγκρούονται με το Ταμείο, η διαπραγμάτευση ναυαγεί και κανείς δεν ξέρει πότε και πώς θα τα ξαναβρούν και οι αρμόδιοι υπουργοί ανακοινώνουν έκτακτη συνέντευξη τύπου, τότε κάποιο λάκκο έχει φάβα.

Γιατί επιμένουν σε μια τυφλή σύγκρουση; Κανείς δεν ξέρει και πολύ περισσότερο οι ίδιοι στο θολωμένο τους μυαλό.

Όμως, η οικονομία δεν μπορεί να στηρίζεται σε ανίκανους. Διαλύεται ο τόπος, καταστρέφονται επιχειρήσεις, δεν γίνεται απολύτως καμιά πρόοδος και στο Μαξίμου παίζουν παιχνιδάκια. Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι και το 2016 θα είμαστε σε ύφεση και του χρόνου θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, διαψεύδοντας όσα λένε κατά καιρούς στην κυβέρνηση. Θυμηθείτε μόνο τον Καμμένο που έλεγε ότι θα βγούμε από τα μνημόνια την 1η Μαΐου. Ή τον Τσίπρα που έλεγε ότι με το Πάσχα θα έρθει και η Ανάσταση.

Πέρυσι είχαμε τον Βαρουφάκη που μας οδήγησε στα βράχια. Αυτός έφυγε και είπαμε ότι υπάρχει σοβαρότητα. Μάλλον λάθος κάναμε. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται και κινδυνεύουμε να γίνουμε πάλι όμηροι των εξελίξεων που θα είναι πολύ οδυνηρές.

Αν θέλουν να πάνε σε εκλογές ας το πουν τώρα. Αν δεν μπορούν να κυβερνήσουν ας παραιτηθούν μπας και λιγοστέψει η ζημιά. Αλλά δεν πάει άλλο μ' αυτούς τους ανίκανους που παίζουν κορώνα γράμματα τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα