Πότε θα τελειώσουν τα παζάρια με τη Ντόρα;

Aυτή η ιστορία με την πιθανολογούμενη επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ, τείνει να καταντήσει ένα κακόγουστο σήριαλ διαρκείας. Μου θυμίζει τη γνωστή παροιμία, «όποιος δε θέλει να ζυμώσει, όλη μέρα κοσκινίζει».

Είναι προφανές ότι, αν τελικά θα γίνει ο γάμος, θα είναι με το ζόρι. Η Ντόρα γνωρίζει ότι, αν κατέλθει αυτόνομα, δεν έχει ελπίδες να μπεί  στη Βουλή ούτε στις επόμενες εκλογές.

Αναζητεί, λοιπόν, τρόπους να διασωθεί

πολιτικά. Από εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. Γιατί δεν ενδιαφέρεται μόνο για τη δική της διάσωση, αλλά και  των αυλικών που την περιβάλλουν και θέλει να τους  βολέψει σε εκλόγιμες θέσεις.

Έτσι, την επομένη των εκλογών, θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να αυτονομηθεί και εμφανιστεί στη Βουλή ως ΔΗΣΥ.

Τέτοιες απαιτήσεις είχε και ο Καρατζαφέρης (εκτός από το ποσοστό της κρατικής επιχορήγησης)  για αυτό και ναυάγησε η συμφωνία μαζί του.

Από την άλλη, στη Ν.Δ. θέλουν να πιστεύουν ότι η επάνοδος της Ντόρας, θα ενισχύσει τα ποσοστά του κόμματος. Αυτό μένει να αποδειχθεί στις κάλπες, αλλά ας μην τρέφουν αυταπάτες. Η Ντόρα έχει ένα αριθμό ψηφοφόρων οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ψηφίσουν ΝΔ, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει και το κίνητρο του σταυρού. Ίσα- ίσα μπορεί και να ελπίζουν ό,τι αν η ΝΔ δεν τα καταφέρει, το βράδυ των εκλογών θα τεθεί και θέμα ηγεσίας.

Οι άλλοι, που φοβούνται μια πιθανή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ήδη εγκαταλείψει το κόμμα της Μπακογιάννη για αυτό και οι μετεκλογικές δημοσκοπήσεις τη δείχνουν να έχει χάσει σχεδόν τη μισή δύναμή της,

Όσο συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις η ΝΔ εμφανίζεται να επιδίδεται σε μικροπολιτικά παζάρια με μόνο κίνητρο τους μικροεγωισμούς και το βόλεμα ημετέρων.

Και αυτό μόνο ζημιά προκαλεί.

Επιτέλους, να τελειώνουμε με τα παζάρια της θυγατέρας.

Ο κόσμος έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει από το βόλεμα των αυλικών της.

Αδέξιος  Δεξιός

Keywords
Τυχαία Θέματα