Πότε θα αξιωθεί η ΝΔ να καταθέσει την πρότασής της για το μεταναστευτικό;

Με χαρά ακούσαμε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει σύντομα ολοκληρωμένη πρόταση για το μεταναστευτικό. Περιμένουμε με αγωνία να δούμε ποιοι επεξεργάστηκαν αυτή την πρόταση, πόσο σοβαρή είναι και σε τι θα διαφέρει από την πολιτική που ασκήθηκε την περίοδο 2012 – 2014 και οδήγησε σε σημαντική μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Θα περιμέναμε το ίδιο να κάνει και το κυβερνών κόμμα, αλλά εκεί που να βρουν χρόνο και φιλότιμο να ασχοληθούν με ένα θέμα που καίει. Άλλωστε έχουν πάρει

διαβεβαιώσεις από την κυρά Τασία ότι θα την γράψει η ιστορία. Ή πάλι, όπως είπε η Χριστοδουλοπούλου δεν την νοιάζει και πολύ αφού τώρα αυτή έχει παραιτηθεί.

Περιμένουμε και τις αποφάσεις του υπηρεσιακού υπουργού, κ. Μουζάλα ο οποίος είναι μαιευτήρας και σύμφωνα με το βιογραφικό του «έχοντας εργαστεί σε κοινωνικά κινήματα και όντας ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Γιατρών του Κόσμου, ο κ. Μουζάλας έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 αποστολές στην Ασία και την Αφρική και είναι άριστος γνώστης των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην χώρα μας».

Κάτι παραπάνω θα ξέρει από εμάς, σίγουρα κάτι παραπάνω από την ανεκδιήγητη κυρία που αντικαθιστά και για να τον επέλεξε ο Τσίπρας που ξέρουμε πόσο πετυχημένος μάνατζερ είναι, ε τότε κάτι θα κάνει. Άραγε θα παραμείνει και μετά τις εκλογές αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν ξέρουμε τι θα είναι καλύτερο. Το πρόγραμμα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως η «εξαφάνιση» που προκρίνει ο Μιχαλολιάκος, αυτό που ξέρουμε είναι ότι το μεταναστευτικό είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να παίζουν τα παλικάρια της πολιτικής. Και καλά θα κάνουν να σοβαρευτούν γιατί δεν είναι αντιμέτωποι με τον… Ντάισελμπλουμ και τον γέρο – Σόιμπλε. Είναι αντιμέτωποι με ένα πολύ δύσκολο και δυσεπίλυτο πρόβλημα και απαιτείται σοβαρότητα. Και κυρίως να φύγουν οι ιδεοληπτικοί βλάκες που νομίζουν ότι είναι οι μόνοι ανθρωπιστές στον πλανήτη. Τι ακούμε εδώ και χρόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ; Όποιος τολμά να μιλήσει για αντιμετώπιση των μεταναστών είναι ακροδεξιός. Όποιος λέει ότι δε θέλει κάθε καρυδιάς καρύδι είναι ρατσιστής. Όποιος τολμά να αναφέρει τη λέξη «λαθρομετανάστης» είναι το λιγότερο αγράμματος και το περισσότερο ένας… άθλιος που προσβάλλει τους ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Ζούμε αυτή την περίοδο στη λογική του μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε. Δεν πάει να καίγονται τα νησιά; Φταίνε οι δήμαρχοι που είναι… ακροδεξιοί. Δεν πάει να διαλύεται το κέντρο της Αθήνας από τα αντίσκηνα και τους τουρίστες; Φταίνε οι κακοί κάτοικοι. Αλλά όταν μια υπουργός λέει ότι θα τους φτιάξει και μαρμελάδα ή θα τους φιλοξενήσει σπίτι της, είναι απλά… ανθρωπιστής και προοδευτική.

Την ίδια ώρα, μέσα σε λίγους μήνες τα κύματα μεταναστών υπερδιπλασιάστηκαν. Η αναλογία μεταναστών προς Ελλάδα και Ιταλία ήταν προ μηνών 1 προς 9 και σήμερα έχει φτάσει στο 1 προς 1. Ποιος ευθύνεται για το χάλι; Οι πόλεμοι; Οι Τούρκοι; Οι δουλέμποροι; Ή μήπως το κακό μας το κεφάλι; Ή μήπως αυτή η ηλίθια άποψη που λέει πως όταν ασχολείσαι με τους μετανάστες είσαι ρατσιστής κι όχι κάποιος που ενδιαφέρεται απλά για τη χώρα του.

Επομένως το μεταναστευτικό πρέπει να απασχολήσει και την υπηρεσιακή κυβέρνηση και την κανονική μετά τις εκλογές. Άλλωστε, χωρίς χρήματα μπορεί να μπορούμε να ζήσουμε. Με χιλιάδες ξένους έξω από το σπίτι μας πολύ αμφιβάλλουμε. Κι όχι γιατί μας έκαναν κάτι οι ταλαίπωροι αλλά γιατί η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Όταν θα το αντιληφθούν αυτό όλοι οι πολιτικοί ίσως αλλάξει κάτι. Μέχρι τότε θα περιμένουμε πότε θα αξιωθεί η ΝΔ να καταθέσει την πρότασής της και με την ηγεσία της να φοβάται μην την πει κάποιος ακροδεξιά, ρατσίστρια και άλλα κοσμητικά επίθετα. Μέχρι τότε θα έχει πετάξει το πουλάκι.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα