Πώς μπλέξαμε έτσι, Θεέ μου!

Ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας δημοσίευσε στο facebook τη φωτογραφία που βλέπετε, η οποία δείχνει την ανθρωπιστική βοήθεια της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης προς τους πλημμυροπαθείς και γράφει τα εξής: «Περισσότερα τα άτομα από τις προμήθειες. Ξεφτιλίσατε και το επικοινωνιακό παραλήρημα. Δεν είναι όλα επικοινωνία».

Η αλήθεια είναι ότι το μπούγιο των ατόμων

είναι πολύ μεγαλύτερο από τον όρκο της τσουρούτικης δωρεάς. Κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο στην άγρα εντυπώσεων από τα στελέχη κόμματος που χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες.

Οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές και -πάνω απ’ όλους- ο πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πότε, άραγε, θα ανακοινώσουν ότι δίνουν ένα ή δυο ή περισσότερα μηνιάτικα για τους πυροπλήκτους και τους πλημμυροπαθείς;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκπαλαιώνει την Ελλάδα σε βαθμό ασύλληπτο. Ουρές για το νερό, πείνα, περιοχές χαμένες κάτω από τα λασπόνερα, χωρικοί που περιφέρονται ανάμεσα στις στάχτες – όλες τούτες οι καταστάσεις παραπέμπουν στην τιμωρία των Σοδόμων και των Γομόρρων.

Μωυσή τον αποκαλούσαν για να τον γλείψουν και τελικά αποδεικνύεται ότι είναι η ενσάρκωση των 10 πληγών του Φαραώ ή των συμφορών που έπληξαν τον Ιώβ. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για παλαιοδιαθηκική φιγούρα.

Η μόνη σύγχρονη -και ολίγον τι μεταμοντέρνα- πινελιά στη μαύρη περίοδο Μητσοτάκη είναι η εγκληματικότητα. Άγριο πιστολίδι πέφτει από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη και σου φέρνει στον νου εικόνες από την ταινία «Mad Max».

Πώς μπλέξαμε έτσι, Θεέ μου!

π

The post Πώς μπλέξαμε έτσι, Θεέ μου! appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα