Πολιτικό... πτώμα

Όλοι είδαμε την απίστευτης αστειότητας εικόνα της περιφοράς της σορού του παλαιοημερολογίτη ιερωμένου ο οποίος κηδεύτηκε καθισμένος στο θρόνο του. Όσο αστείο είναι να ταριχεύουν το πτώμα του Λένιν, του Κιμ, του Μάο Τσε Τουνγκ ή του Χο Τσι Μινχ και να πηγαίνουν να τον προσκυνούν κάτι βλαμμένοι, άλλο τόσο ανόητο και οπισθοδρομικό είναι αυτό που έγινε στη Λαμία.

Όμως, δεν είναι οι μούμιες που περιφέρονται από τους ταλιμπάν της θρησκείας ή της πολιτικής το θέμα μας. Το θέμα μας είναι το πολιτικό… πτώμα που περιφέρεται ανά την

Ευρώπη και πουλάει τη μιζέρια μας. Ο λόγος για τον πρωθυπουργό ο οποίος για ακόμη μια φορά πήγε για πολιτική συμφωνία και οι ξένοι τον έστειλαν πακέτο στην τρόικα. Στις Βρυξέλλες εμφανίστηκε ο γνωστός Τσίπρας με το αλαζονικό στυλάκι που εμφανίζεται στους δημοσιογράφους λες και πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη, κάθε φορά και πιο μεγάλη. Αν και γνωρίζει ότι έχει μετατραπεί σε παιδί της καρπαζιάς και αγόμενο από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

Δύο χρόνια καταστροφής για ένα νεύμα για το χρέος και ούτε αυτό δεν έχει καταφέρει. Το μόνο που θα καταφέρει μέχρι το τέλος του έτους, είναι να του πει κάποιος ότι ενδεχομένως, κάποια στιγμή, μετά το 2018 να υπάρξουν ρυθμίσεις που θα οδηγούν σε απομείωση του χρέους. Μόνο που μέχρι τότε δεν θα είναι ο Τσίπρας στην εξουσία.

Ένα πολιτικό πτώμα που υπάρχουν δυστυχώς κάποιοι οι οποίοι τον προσκυνούν σαν τις μούμιες ανά τον κόσμο. Ένας κουρασμένος ηγέτης (λέμε τώρα, ποτέ δεν ήταν) που μίλησε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του λες και δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει στην κοινωνία. Μίλησε ξανά για τον πόλεμο με τη διαπλοκή που ο ίδιος κάνει και το… έπαιξε υπερασπιστής της Δημοκρατίας.

Μία από τα ίδια, ομιλίες που είναι καρμπόν και που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα. Προκλητικό υφάκι, καταγγελίες κατά πάντων και κυρίως κατά της… ολιγαρχίας και του ντόπιου κατεστημένου. Μα είναι δυνατόν; Αυτός που συναντάται με όλους όσους κατηγορεί ως διαπλεκόμενους και ολιγάρχες; Τόση ξεδιαντροπιά; Ή όπως είπε η συντρόφισσά του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόσο ξεφτιλισμένος και προδότης;

Πρόκειται πράγματι για ένα πολιτικό πτώμα εντός κι εκτός Ελλάδας που πλέον προκαλεί την κοινή γνώμη. Το ύφος του δεν πουλάει πια. Η μαγκιά του δεν έχει πλέον πέραση στον κόσμο.

Το γεγονός και μόνο ότι στο τέλος της ομιλίας του κάλυψε αυτόν τον ανίκανο υπουργό τον Παππά λέγοντας ότι η μάχη που δίνουν για τα κανάλια είναι όλης της παράταξης κι όχι ενός υπουργού δείχνει ότι δεν είναι το πολιτικό σύστημα που έχει χρεοκοπήσει αλλά και ο ίδιος.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα μας είπε ότι την Αριστερά της έχουν επιτεθεί πολύ πιο ισχυροί από τον Μητσοτάκη και άντεξε. Ενώ συνέχισε στον ίδιο τόνο για τον πρόεδρο της ΝΔ ότι είναι παιδί της διαπλοκής και άλλα τέτοια.

Σιγά βρε αγωνιστή της Αριστεράς που δεν θα σε λυγίσουν; Που είναι οι δικοί σου αγώνες Αλέξη; Στο πεζοδρόμιο με τους μπαχαλάκηδες; Αυτά είναι τα δικά σου παράσημα και η προσφορά σου στην πατρίδα;

Πλέον ο πρωθυπουργός της χώρας, τον οποίον εμείς επιλέξαμε, έχει αρχίσει να υποτιμά τη νοημοσύνη μας και να προσβάλλει την όποια αισθητική, πολιτική ή άλλη, έμεινε σ’ αυτή τη ρημάδα την Ελλάδα. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε αυτό το πολιτικό πτώμα που περιφέρεται και δεν έχει πλέον τίποτε να πει. Εκτός από μια τραγική φιγούρα είναι και μια προσωπικότητα που κάθε μέρα που περνά κάνει όλο και μεγαλύτερη ζημιά. Στην Αριστερά, στην οικονομία, στην Ελλάδα κυρίως.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα