Ποιο είναι (τελικά) το σχέδιο του Μπόμπολα;

Το βέβαιο είναι ότι η οικογένεια δεν διεκδικεί τη διαχείριση των σκουπιδιών για να πετάξει μέσα το μηντιακό οικοδόμημα που έχτισε όλα αυτά τα χρόνια. Εξίσου βέβαιο είναι το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να έχει ένα στέρεο σχέδιο όταν η φράση «επενδυτής στα media» ισοδυναμεί με το πιο σύντομο ανέκδοτο. Πόσο μάλλον όταν οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το πωλητήριο αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ. «Τι είναι 100 εκατ. ευρώ» για έναν εφοπλιστή ή τουλάχιστον τα 50 εκατ. ευρώ για το 50% προκειμένου να αποκτήσει «ένα καλό μαγαζί – γωνία» από όπου θα μπορεί να παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα

και κυρίως να συνομιλεί ευθέως με την εξουσία και όχι μέσω …παραπολιτικών – πετυχημένων πλην όχι θεσμικών – ειδήσεων και σχολίων; Όμως ο εφοπλιστής δεν συνομιλεί απευθείας με την οικογένεια του Χαλανδρίου. Ναι, έχει στείλει απεσταλμένους στον πατέρα και υιό αλλά λείπει το άγιο Πνεύμα για να καθαγιάσει μια συμφωνία που δεν κατάφερε να κάνει ούτε το κραταιό ζεύγος του 2004.

Οπότε; Ποιο είναι το σχέδιο του Φώτη Μπόμπολα; Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο Φώτης εμφανίζεται «ανοικτός» στο ενδεχόμενο πώλησης του συνόλου ή μέρους των μετοχών της Πήγασος η οποία την τελευταία τριετία εμφανίζει δάνεια που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ και προσωπικό μειωμένο στο μισό (από 1.200 άτομα στα 600). Η προηγούμενη δυνατή εξαγορά (του 12%) είχε γίνει προ 4ετίας όταν στο μετοχικό κεφάλαιο είχαν μπει οι Λ.Λαυρεντιάδης και Π.Κυριακίδης για να μείνει στη συνέχεια μόνον ο τελευταίος. Ταυτόχρονα έχουν βάλει λουκέτο αρκετά περιοδικά, έχει αποψιλωθεί η «Ημερησία» και ο Sentra FM ενώ έχουν γίνει οι απαραίτητες ενοποιήσεις μεταξύ του καθημερινού «Εθνους» και του «Εθνους της Κυριακής». Ως εκ τούτου το συγκρότημα της Μεταμόρφωσης έχει καταστεί πιο ελαφρύ και ανταγωνιστικό, αλλά όπως και να έχει έχει απολέσει και σημαντικό μέρος της άυλης αξίας του που είναι τα εκδοτικά του προϊόντα και ο κόσμος του.

Οι κάλλιστες σχέσεις με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ δεν αρκούν ενώ οι προτάσεις εξαγοράς του συγκροτήματος της Μιχαλακοπούλου προς την Πήγασος δεν απαντούν στο ερώτημα ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο» μιας και η τρόϊκα δεν δίνει το πράσινο φως για δανειοδότηση των εκδοτών/καναλαρχών αν προηγουμένως δεν καταβάλουν «ζεστό χρήμα» εν είδει αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Ο Φώτης Μπόμπολας όμως δεν στερείται λογικής. Τον περασμένο Αύγουστο η συνάντηση του πατέρα του με τον «κολλητό» του (ας μην γελιόμαστε, το αίμα νερό δεν γίνεται) Β. Βαρδινογιάννη με την ατζέντα να περιλαμβάνει και τη συγχώνευση του Mega με το Star απέβη άκαρπη και έκτοτε όχι ότι δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία, όπως λένε αλλά απλώς υπάρχει μια ψυχρότητα στις σχέσεις. Και τούτο γιατί αν υπάρξει (λέμε τώρα) συμφωνία μεταξύ ΔΟΛ και Πήγασου και βρεθεί (και) επενδυτής, η πλευρά Βαρδινογιάννη θα έχει μειοψηφική συμμετοχή στο Mega.

Το δεύτερο σενάριο κάνει λόγο για περαιτέρω συρρίκνωση του συγκροτήματος η οποία περιλαμβάνει: ενοποίηση καθημερινού φύλλου Ημερησίας με σαββατιάτικο και έκδοση του οικονομικού φύλλου μια φορά την εβδομάδα με δραματική μείωση του προσωπικού κατά 20 άτομα. Η αναστολή έκδοσης δύο ακόμη περιοδικών – ήδη την περασμένη εβδομάδα έκλεισε και το Psychologies. Η συντήρηση του Sentra FM με εθελοντές από τα άλλα Μέσα. Η διατήρηση της Goal News στο ρελαντί και φυσικά η διάσωση της ναυαρχίδας, του Εθνους, πάση θυσία.

Οι απεργίες πάντως δεν δίνουν φτερά στον Πήγασο. Πόσο μάλλον όταν η οικογένεια έχει δικαιολογημένη βεντέτα με την ΕΣΗΕΑ που αποφασίζει τις κινητοποιήσεις, τις οποίες οι εργαζόμενοι αποτάσσονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα