Πέτσας: Πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και να είναι κοινής αποδοχής, ο ΠτΔ

Στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, σημειώνοντας εισαγωγικά ότι η ονοματολογία πλήττει το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την ταυτόχρονη παρατήρηση ότι η κυβέρνηση είναι η μόνη που δεν επιδόθηκε σε ονοματολογία το διάστημα αυτό.

Και, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα -με βάση την ιστοσελίδα του ρ/σ- ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε την αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ειδικότερα για ένα πρόσωπο που μπορεί

να συνθέσει και να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Στο άλλο μεγάλο θέμα των ημερών, το νέο εκλογικό νόμο, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι ο πήχης για την αυτοδυναμία θα κινείται στο 37% με 38% με βάση κάποιες προϋποθέσεις.

Ερωτηθείς για τα νέα επεισόδια στο Κουκάκι, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθεί ο νόμος για τις αστικές ευθύνες σε περίπτωση καταστροφών αλλά για την ώρα -διευκρίνισε- δεν έχει συζητηθεί θέμα περαιτέρω αυστηροποίησης των συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων.

Αναφερόμενος στο θέμα της φορολογίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι θα γίνει μία σοβαρή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από το β' εξάμηνο του 2020 και αυτό είναι δέσμευση του πρωθυπουργού. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έδωσε έμφαση στη μείωση των φόρων στην εργασία και τις επιχειρήσεις και θα ακολουθήσει η μείωση των φόρων στην κατανάλωση, ανέφερε και πρόσθεσε ότι για την ώρα δεν υπάρχει θέμα μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Γεραπετρίτης : Αισθάνομαι ότι έχει καταλήξει στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός

«Αισθάνομαι ότι έχει κατασταλάξει ο πρωθυπουργός και έχει καταλήξει στο πρόσωπο»: αυτό εκτίμησε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ερωτηθείς για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με το πρόσωπο που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Το ζήτημα δεν είναι το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να φέρει στο πλαίσιο του συνταγματικού ρόλου που επιτελεί. Θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο υψηλούς κύρους που θα εκφράζει την ενότητα του έθνους και να μπορεί να επιτελέσει την αποστολή τους ως διεθνής παραστάτης της χώρας», είπε ο Γ. Γεραπετρίτης στον ρ/σ (και αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα).

Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται στην Ολομέλεια της Βουλής ο νέος εκλογικός νόμος, με τον υπουργό Επικρατείας να σχολιάζει για τη στάση του ΚΙΝΑΛ ότι «στη βάση του συστήματος δεν υπάρχει διαφοροποίηση από το ΚΙΝΑΛ» και στη συνέχεια πρόσθεσε: «αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το εκλογικό σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση είναι δικαιότερο από το υφιστάμενο».

Ερωτηθείς για τη νομική αντιμετώπιση των πρωταγωνιστών στα επεισόδια κατά την ανακατάληψη των δύο κτηρίων στο Κουκάκι, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι «η ποινική νομοθεσία προβλέπει ορισμένα αδικήματα ως πλημμελήματα π.χ. να υπάρχει απόπειρα για απλή βλάβη κατά πολίτη ή οργάνου της τάξης», με την ταυτόχρονη διευκρίνιση, «εάν υπάρχει το ενδεχόμενο βλάβης για έναν άνθρωπο, αυτό γίνεται κακούργημα». Για να καταλήξει συμπερασματικά, «τα όσα συνέβησαν συνιστούν κακουργήματα και οχι πλημμελήματα γιατί αποδέχονται το εδεχόμενο να αποτελέσουν κίνδυνο ζωής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα