"Πάσα" Θεοχαρόπουλου σε Τσίπρα: Να αποφασίσουν τα μέλη για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο αέρας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τόσο παγωμένος που "κόβεται" με το τσεκούρι.

"Ανησυχούντες", προεδρικοί, πασοκογενείς , 53, είναι γνωστό ότι βρίσκονται σε απόκλιση για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και ο δρόμος προς το Συνέδριο ανασυγκρότησης, έχει αρχίσει να γίνεται για τον Αλέξη Τσίπρα, ανθυγιεινός

περίπατος.

Οι "53" επιμένουν να στις "κόκκινες γραμμές" που έχουν θέσει για τη φυσιογνωμία του κόμματος, ακόμη και για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο καθόλου σύμφωνοι δεν είναι να αλλάξει με "προσθήκες".

( Η προσθήκη "προοδευτική συμμαχία" πλάι στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι εξαιρετικά δύσπεπτη για την εσωκομματική αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα, ως έχει διαμηνύσει με σειρά παρεμβάσεών της και κειμένων , που κατά καιρούς πάνε κι έρχονται, εν είδει "υπόμνησης", για τις θέσεις της).

Τροχάδην

Τα εσωκομματικά προβλήματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορούν να κρυφτούν πλέον κάτω από το χαλί της Κουμουνδούρου: Η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται εν όψει δύο κρίσιμων συνεδρίων για το μέλλων του: Του Διεθνούς Συνεδρίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου διμήνου και του Συνεδρίου Ανασυγκρότησης και διεύρυνσης, που τοποθετείται χρονικά, στον Μάιο.

Έπειτα είναι και το σκεπτικό του κ. Τσίπρα περί πρόωρων εκλογών, που υπαγορεύει στον ίδιο την ανάγκη το κόμμα να "τρέξει" και οργανωτικά.

Οι πρώτοι επτά μήνες του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση, είναι προφανές ότι αναλώθηκαν σε εσωκομματικό "κλεφτοπόλεμο" . Εάν πράγματι, η ηγεσία της Κουμουνδούρου, "βλέπει" πρόωρες εκλογές με ορόσημο το Φθινόπωρο, τότε πολυτέλεια για βύθιση στην εσωστρέφεια, δεν έχουν.

Η "πάσα" της ΔΗΜΑΡ

Στην εσωκομματική αρένα του ΣΥΡΙΖΑ, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η "παρέμβαση" της ΔΗΜΑΡ ( ναι, λειτουργεί ακόμη, πλέον σαν "δορυφόρος" του ΣΥΡΙΖΑ).

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο φορέας, η Κεντρική Επιτροπή του, αποφάσισε να προτείνει, το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνον) να αποφασιστεί δια ψηφοφορίας από τα εγεγγραμμένα μέλη του κόμματος.

ΔΗΜΑΡ προτείνει να δοθεί ο λόγος στη βάση για κρίσιμα ζητήματα επικαιρότητας, πολιτικής κατεύθυνσης και για τον τίτλο σε μία ανοιχτή διαδικασία με κάλπη όπου θα τοποθετηθούν τα μέλη και όσοι προοδευτικοί πολίτες θέλουν να εγγραφούν και να γίνουν μέλη μέσω αυτής της συλλογικής διαδικασίας. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί τόσο το άνοιγμα και η εγγραφή δεκάδων χιλιάδων νέων μελών όσο και η ανταπόκριση μας στην απαίτηση του κόσμου για λήψη αποφάσεων με απόλυτα δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες και με τον πρώτο λόγο στα μέλη", είναι το χαρακτηριστικό απόσπασμα της απόφασης της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ.

Όπου "ΔΗΜΑΡ" ασφαλώς, σημαίνει Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο επικεφαλής της και ταυτόχρονα, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το φόντο, αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Α. Τσίπρα.

Προδήλως, όχι σε κλίμα ευχάριστο.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα