Παρωδία - Καταργούν το κοινοβούλιο!

Αυτό ήταν. Ο λαλίστατος για θέματα δημοκρατίας ως αξιωματική αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ κάνει εις διπλούν τώρα που είναι κυβέρνηση ότι κατήγγειλε στο παρελθόν ως «πραξικοπήματα». Δεν φτάνει που έφερε μέσα σε λίγες εβδομάδες δεύτερη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, προσπαθεί να καταργήσει ακόμα και τις διαδικασίες κύρωσής της από τη βουλή.

Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ώρες στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου είναι δηλωτικά της κυβερνητικής ξεφτίλας.

Ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι μπαχαλάκηδες στη βουλή πριν από μερικές μέρες κάνουν ότι μπορούν για να το καταφέρουν τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο προεδρεύων της επιτροπής, ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έκανε μπάχαλο τη διαδικασία καθώς αντί να διασφαλίσει το δικαίωμα των βουλευτών να αποφασίσουν τα διαδικαστικά της συνεδρίασης, ήθελε να αποφασίσει ο υπουργός Μάρδας επί τους θέματος!

Η ουσία από όλα αυτά είναι η πρόταση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών να συζητηθεί η ΠΝΠ πριν πάει στην ολομέλεια σε μια και μόνο συνεδρίαση! Αυτόματα αυτό σημαίνει ότι η συζήτηση διεξάγεται με τη μορφή του κατεπείγοντος, χωρίς ωστόσο η κυβέρνηση να έχει χαρακτηρίσει ως τέτοια τη διαδικασία. Αυτόματα σ’ αυτή την περίπτωση οι βουλευτές δεν θα μπορούσαν (δεν θα υπήρχε χρόνος) να καλέσουν τους φορείς σε ακρόαση. Και μάλιστα για ένα θέμα που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, από την αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, το δικηγορικό σύλλογο… με δύο λόγια: σχεδόν όλη την κοινωνία.

Η πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δοθεί χρόνος για συνεδριάσεις ώστε το ζήτημα να κλείσει το αργότερο την Παρασκευή στην ολομέλεια. Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση θέλει να κυρώσει άρον-άρον την ΠΝΠ ενόψει του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας.

Η περήφανη κατά τ’ άλλα κυβέρνηση που υποτίθεται ότι γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τους δανειστές τώρα τρέχει να προλάβει και κυβερνάει με ΠΝΠ που ληστεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα που προορίζονται να καλύψουν ανάγκες του κοσμάκη και ευτελίζει το κοινοβούλιο όταν πριν λίγους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ γεμάτος αλαζονεία δήλωνε ότι κερδίζοντας τις εκλογές «η δημοκρατία θα επιστρέψει». Και όλα αυτά γιατί στην πραγματικότητα ο περήφανος διαπραγματευτής ΣΥΡΙΖΑ εκλιπαρεί τώρα τους δανειστές ως ο χειρότερος ερασιτέχνης ζητιάνος για χρήμα γιατί πλέον η ελληνική οικονομία ξύνει τον πάτο του βαρελιού.

Δυστυχώς για σας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, όλα εδώ πληρώνονται, ή όπως αλλιώς λέει ο λαός «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα