Πανικός Μητσοτάκη από την «διείσδυση» Καμμένου στη ΝΔ

Στην πρόσφατη συνάντηση - σύσκεψη του αρχηγού της ΝΔ κ. Μητσοτάκη με τους τομεάρχες του κόμματος (Σκιώδεις Υπουργούς) στις 7 Μαρτίου 2017, μεταξύ άλλων και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο αρχηγός της ΝΔ ζήτησε να κοπούν οι γέφυρες μεταξύ Ν.Δ. και ΑΝ.ΕΛ.

Μάλιστα ανέθεσε στον κ. Κώστα Καραμανλή την επικοινωνιακή επίθεση εναντίον του κ. Καμμένου, που σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις έχουν αυξηθεί τα ποσοστά του κόμματός του.

Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί μεγάλη εντύπωση και δημιουργεί απορίες, καθώς πολλά ερωτήματα ανακύπτουν. Ποιες είναι αυτές οι γέφυρες; Σε ποια επίπεδα και ποιος ή ποιοι τις έχουν στήσει και για ποιους σκοπούς; Έχουν εμπλακεί βουλευτές ή στελέχη του κόμματος;

Η απορία που προκαλείται από το γεγονός να αναθέσει ο αρχηγός της Ν.Δ. στον κ. Καραμανλή, τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών, την αποστολή να αντιμετωπίσει επικοινωνιακά τον κ. Καμμένο, ενώ θα περίμενε κανείς να ανατεθεί στον καθ’ ύλην αρμόδιο τομεάρχη Αμύνης, εξηγείται ως ένα βαθμό από το σκεπτικό ότι ο κ. Καμμένος κατά καιρούς και για λόγους ψηφοθηρικούς εξαίρει την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή χαϊδεύοντας τα αυτιά των καραμανλικών και ως εκ τούτου ο κ. Καραμανλής θα έχει μεγαλύτερη απήχηση στους καραμανλικούς ψηφοφόρους, ώστε αυτοί να επιστρέψουν στην Ν.Δ.

Όμως τα υπόλοιπα ερωτηματικά παραμένουν και προστίθεται ακόμη ένα.

Υπάρχει «γέφυρα επικοινωνίας» μεταξύ υψηλά ιστάμενου του γραφείου του υπουργού Εθνικής Άμυνας και στελεχών του γραφείου του αρχηγού της Ν.Δ. όπως επίσης και βουλευτών της Ν.Δ. τους οποίους, όπως ακούγεται, εξυπηρετεί σε διάφορα αιτήματα αρμοδιότητας ΥΠ.ΕΘ.Α.;

Πρέπει να σημειώσουμε επίσης, ότι στους κύκλους του ΥΠ.ΕΘ.Α. και όχι μόνο υπάρχει η εντύπωση ότι στις πρόσφατες κρίσεις και αποστρατείες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχε στο παρασκήνιο και η Ν.Δ. και λέγεται ότι έτσι εξηγείται η χαλαρή αντίδρασή της, όπως φάνηκε και από την ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας στην οποία μεταξύ των άλλων εκφραζόταν η ευχή για καλή επιτυχία στους νέους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Δηλαδή στους δημίους των σφαγιασθέντων αξιωματικών, πράγμα που προκάλεσε θυμό και αγανάκτηση στους αποστρατευθέντες αξιωματικούς και όχι μόνο (Ο κονιορτός δεν έχει καθίσει από τις κρίσεις στις Ένοπλες δυνάμεις).

Σημειώνεται επίσης, ότι στις τακτικές κρίσεις του Μαρτίου συνεχίζονται οι σφαγές αξιωματικών χωρίς καμιά αντίδραση της Ν.Δ., την στιγμή που ουσιαστικά δημιουργείται ένας κομματικός στρατός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις Ένοπλες Δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Ερντογανισμός με εξοστρακισμούς στο στράτευμα).

Την ίδια στιγμή προξενεί αλγεινή εντύπωση στους αποστράτους αλλά και εν ενεργεία αξιωματικούς, που εξακολουθούν να πιστεύουν στις αρχές και αξίες που πρεσβεύει η Ν.Δ., όταν βλέπουν στα κεντρικά δελτία και σε άλλες εκπομπές των ΜΜΕ, αποστράτους αξιωματικούς που έχουν προσεγγίσει την Ν.Δ. να εξαίρουν τις Ε.Δ. και να μας καθησυχάζουν (να κοιμούμαστε ήσυχοι) παρουσιάζοντας μια εικόνα σαν αυτή του κ. Καμμένου.

Ποιος είναι πραγματικά ο ρόλος αυτών των αξιωματικών; Μήπως χρησιμοποιούν τις προαναφερθείσες γέφυρες;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αντιστράτηγου ε.α. που είναι μέλος της επιτροπής αμύνης της Ν.Δ., ο οποίος μετά από τις συσκέψεις της εν λόγω επιτροπής σπεύδει στα κανάλια για να παρουσιάσει μια εικόνα των Ενόπλων Δυνάμεων τελείως διαφορετική από αυτή που περιγράφεται στις συσκέψεις.

Παράλληλα, άλλος ένας προκλητικός, αλλά και με σκελετούς στη ντουλάπα του, ανώτατος αξιωματικός αντιπτέραρχος ε.α., που εμφανίζεται στα ΜΜΕ και μας καθησυχάζει κι αυτός παπαγαλίζοντας λόγια του κ. Καμμένου, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να δραστηριοποιηθεί στην Ν.Δ.

Ωστόσο, δεν το έχει πετύχει ακόμη, λόγω των σκελετών... του παρελθόντος. Ενώ ήταν ανώτατος αξιωματικός επί υπουργίας Γ. Παπαντωνίου, στην συνέχεια επεδίωξε να γίνει Διοικητής ΕΥΠ επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή πράγμα που απετράπη διότι υπήρξαν πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα στα οποία αποκαλείτο «ο κλεπτοπτέραρχος» λόγω κατηγοριών εμπλοκής του σε «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Πάντως είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκης έχει εντοπίσει το πρόβλημα και φαίνεται ότι το έχει εντάξει σε κατηγορία πρώτης προτεραιότητας. Από πλευράς μας ευχόμαστε και ελπίζουμε να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να γκρεμίσει τις όποιες γέφυρες υπάρχουν με τους ΑΝ.ΕΛ. έτσι ώστε αφ’ ενός μεν να απομακρυνθούν ή εξουδετερωθούν άτομα ύποπτα και ιδιοτελή, αφ’ ετέρου δε και κυρίως να προσελκυστούν στην Ν.Δ. στελέχη τίμια και ανιδιοτελή (Μην τολμήσουν στη ΝΔ να δώσουν... παράσημα στον ακομβίωτο στρατηγό).

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα