Παγκαλιάδα

Και ξαφνικά, εκεί που δεν είχαμε τι να κάνουμε, μας προέκυψε ο Πάγκαλος με το βιβλίο του όπου μας λέει ότι τα φάγαμε όλοι μαζί.  Ένα βιβλίο που παραμένει ανοικτό και όποιος θέλει μπορεί να λέει τη δική του ιστορία για το πώς στήθηκε η Ελλάδα της ρεμούλας, της διαφθοράς, του βολέματος αλλά και της πολιτικής σαπίλας. Ό,τι γράφαμε παλιότερα για την περίοδο της Μεταπολίτευσης που γύρισε τη χώρα 100 χρόνια πίσω.

Βρήκε λοιπόν την ευκαιρία ο πρώην αντιπρόεδρος και πάνω από 40 χρόνια πολιτικός πρώτης γραμμής, να βγει στα κανάλια

που το γνωστό ύφος του και να καταγγείλει τους πάντες και τα πάντα. Άλλο που δεν ήθελε. Άρρωστος όντας με τη δημοσιότητα ήταν η καλύτερη στιγμή γι’ αυτόν τώρα που τον έχει ξεχάσει ο κόσμος που τον ψήφιζε.

Βγήκαν από την άλλη διάφοροι πολίτες και άρχισαν να τον βρίζουν, άλλοι να τον επιδοκιμάζουν κι άλλοι να τον κοιτούν με οίκτο αλλά καθόλου οργή γιατί καταλαβαίνουν κι αυτοί ότι έχουν μερίδιο ευθύνης στα όσα συνέβαιναν και συμβαίνουν.

Θα φτιάξουν κάποιοι, μάλιστα και ιστοσελίδα όπου θα καταγράφονται τα ρουσφέτια του κ. Πάγκαλου ο οποίος, σαν καλός πολιτικός που είναι, θα έχει κάνει πάρα πολλά.

Κι έτσι, εν μέσω θέρους, χωρίς άλλες ειδήσεις για το πακέτο των μέτρων ή άλλα στενάχωρα, χτίστηκε η Παγκαλιάδα η οποία θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακό στις εφημερίδες. Και θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό, θετικά ή αρνητικά. Βεβαίως, ο τρόπος που είναι γραμμένος και οι ιδέες του κ. Πάγκαλου δημιουργούν ένα ερώτημα που κατά τη γνώμη μας είναι και η ουσία του βιβλίου: «Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα»; Αυτό ήθελε ο κ. αντιπρόεδρος, παλιά καραβάνα της επικοινωνίας.

Να προκαλέσει, να δημιουργήσει ντόρο, να καταγγείλει γενικώς και αορίστως και τελικά να μείνουμε όλοι με την απορία. Φταίνε οι πολίτες ή οι πολιτικοί; Φταίνε οι βουλευτές που ψηφίζουν ή ο λαός που τους εκλέγει;

Φταίει ο πολιτικός που κάνει διορισμούς ή δίνει κάλπικα επιδόματα και συντάξεις ή ο πολίτης που το ζητά απεγνωσμένα;

Έξυπνος τρόπος να πεις ότι φταίνε όλοι αλλά δε φταίει και κανείς κι έτσι πάνω από 40 χρόνια διαφθοράς να πεταχθούν στο καλάθι. Ο κόσμος να σωπάσει γιατί έχει κι αυτός μερίδιο ευθύνης, ο πολιτικός να βγάλει το σκασμό γιατί δεν τον παίρνει άλλο να κάνει κόλπα.

Γι’ αυτό και μόνο το κόλπο ο κ. Πάγκαλος πρέπει να πάρει νόμπελ Λογοτεχνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα