Ούτε στο δακτυλάκι του... κύριε Πατούλη

Θα σας διηγηθούμε μια διδακτική ιστορία για το πώς αυτό το κράτος δεν έχει σωτηρία αλλά και για το πώς διάφοροι τύποι πλασάρονται ως σωτήρες της χώρας αλλά τελικά είναι ολίγιστοι.

Η ιστορία έχει ως εξής και αφορά στον δήμο Αμαρουσίου, στον οποίο δήμαρχος είναι ο Γιώργος Πατούλης, όποτε βεβαίως προλαβαίνει από τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, της ΚΕΔΕ αλλά και λόγω των συχνών φωτογραφίσεών του στο… χρυσό σπίτι α λα Τραμπ με την σύζυγο α λα Μελάνια.

Ο δήμος αποφάσισε να γεμίσει τα ταμεία του κι έτσι ξέθαψε

κλήσεις της Τροχαίας ή της δημοτικής Αστυνομίας πριν από 12 ή 15 χρόνια. Καλώς βεβαίως έκανε από την πλευρά του αφού δεν υπάρχει παραγραφή αλλά κι αφού είναι αδύνατον να θυμηθεί ο ιδιοκτήτης του οχήματος αν έχει κάνει παράβαση ή ακόμη κι αν έχει πληρώσει.

Κάποιος ταλαίπωρος πολίτης, λοιπόν, μας διηγείται το εξής: Χωρίς καμιά ειδοποίηση εδώ και 12 χρόνια, αιφνιδιαστικά παίρνει ένα έγγραφο από την τράπεζά του η οποία τον ενημερώνει ότι του κατάσχεσαν ένα ποσό από τον λογαριασμό του κατ’ εντολήν του δήμου Αμαρουσίου κι αν θέλει περισσότερες πληροφορίες να απευθυνθεί στην τράπεζα.

Φεύγει από τη δουλειά του για να πάει να δει τι συμβαίνει αλλά στην τράπεζα του λένε ότι δεν ξέρουν γιατί έγινε η κατάσχεση κι ότι αυτοί απλά εκτέλεσαν την εντολή και τον προέτρεψαν να πάει στο δήμο. Ξανατρώει κανένα δίωρο από τη δουλειά του για να πάει στο δήμο Αμαρουσίου όπου οι υπηρεσίες εκεί του βγάζουν τις κλήσεις που είχε από το 2005 ή και πιο πριν και του λένε ότι γι’ αυτό έγινε το «ντου» στον λογαριασμό του. «Και γιατί βρε παιδιά δεν με ειδοποιούσατε εδώ και 12 χρόνια»; η ερώτηση. Απάντηση καμιά. Φεύγει, λοιπόν, βρίζοντας τον δήμο αλλά και τον εαυτό του που ξέχασε να πληρώσει ή δεν θυμάται αν έκανε ποτέ τις παραβάσεις ή αν πλήρωσε. Θεωρεί ότι ο δήμος καλύφθηκε με το ποσό που εισέπραξε κάνοντας την έφοδο στον τραπεζικό του λογαριασμό και θα τελειώσει εκεί η υπόθεση.

Αμ δε. Ο αδηφάγος δήμος, είτε γιατί δεν ξέρει τι του γίνεται είτε γιατί ο Πατούλης ασχολείται με την ορκωμοσία του Τραμπ και έχει εγκαταλείψει τις υπηρεσίες του στο έλεος, κάνει το θαύμα του. Ο ταλαίπωρος πολίτης ειδοποιείται από έτερη τράπεζα που έχει λογαριασμό ότι του έκαναν κατάσχεση ποσού για λογαριασμό του δήμου Αμαρουσίου! Το ποσό δεν είναι για άλλη οφειλή, είναι ακριβώς το ίδιο αλλά ο δήμος αποφάσισε να το εισπράξει και από τους δύο λογαριασμούς του οφειλέτη.

Έτσι, ο ταλαίπωρος πρέπει να πάει στο δήμο και να τους πλακώσει στους διαβόλους και τριβόλους χάνοντας για άλλη μια φορά ώρες από τη δουλειά του. Εκεί οι υπηρεσίες τι πρέπει να του πουν; Ότι έκαναν λάθος; Ότι είναι άχρηστοι τεμπέληδες δημοσιοϋπάλληλοι που δεν ξέρουν τι τους γίνεται; Και πότε θα του επιστρέψουν το ποσό;

Το παράδειγμα δεν είναι το μοναδικό. Δεκάδες πολίτες αντιμετώπισαν το ίδιο ζήτημα με τον δήμο του Πατούλη. Μάλιστα κάποιοι ταλαιπωρήθηκαν ακόμη περισσότερο διότι τους μπλόκαραν και τους λογαριασμούς για μικροποσά και δεν μπορούσαν να κάνουν συναλλαγές. Όταν μάλιστα από τον δήμο τους υποσχέθηκαν ότι θα τους ξεμπλοκάρουν απλά… τους ξέχασαν για κάποιες ημέρες.

Θεμιτό κάθε δήμος να αναζητά λεφτά απ’ όπου κι αν μπορεί. Αθέμιτο όμως να ταλαιπωρεί τους πολίτες εξαιτίας των διαλυμένων υπηρεσιών του. Και να φανταστείτε ότι ο δήμος Αμαρουσίου ήταν πολλαπλώς ευνοημένος τα χρόνια που υπήρχε χρήμα και τότε που γίνονταν «περίεργα» έργα στην περιοχή έναντι ποιος ξέρει ποίου ανταλλάγματος. Ο κ. Πατούλης έχει πολλές βλέψεις. Κάποιοι τον ήθελαν μέχρι και αρχηγό της ΝΔ. Άλλοι τον προορίζουν για δήμαρχο Αθηναίων ενώ ο ίδιος λένε οι κακές γλώσσες, θα έβλεπε τον εαυτό του μέχρι… το Μέγαρο Μαξίμου. Ο ίδιος φαντάζεται ότι έχει όλα τα φόντα να γίνει ο… Ντόναλντ Τραμπ της Ελλάδας. Έχει χρυσό σπίτι όπως ο πλανητάρχης, έχει τη δική του… Μελάνια (αν και ξανθιά και ολίγον… λαϊκή), έχει και ο ίδιος μεγάλο πάθος με τη δημοσιότητα. Μπείτε στα site να δείτε που έχει βγάλει σέλφις έξω από τα κτίρια στην Ουάσιγκτον για να μας δείξει ότι πήγε στην ορκωμοσία.

Καλύτερα θα ήταν όμως να κοίταζε να δει τι θα κάνει με τον διαλυμένο δήμο του. Εκτός βεβαίως κι αν απλά θέλει να επιβεβαιώσει ότι στην Ψωροκώσταινα επιβιώνουν οι ολίγιστοι. Διότι τον Τραμπ ούτε στο δακτυλάκι του δεν τον φτάνει…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα