Ούτε στην Αυστραλία θέλουν την Χρυσή Αυγή!

Το παράρτημα στην Αυστραλία της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής συλλέγει χρήματα και τρόφιμα τα οποία στέλνει στην Ελλάδα -μόνο σε Έλληνες- μέσω ανεπίσημων οργανώσεων, αναφέρει σε εκτενές άρθρο του ο Guardian. Τη δράση του κόμματος υποστηρίζει η φιλανθρωπική οργάνωση «Βοηθάμε την Ελλάδα»,

που εδρεύει στη Μελβούρνη και δραστηριοποιείται έντονα στο Facebook.

«Οι δωρεές στέλνονται στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τους πολίτες που πλήττονται από την οικονομική ύφεση της χώρας. Ένα εμπορικό πλοίο με ρούχα που συλλέχθηκαν από τους Αυστραλούς στάλθηκε στην Ελλάδα τον Μάρτιο» γράφει η εφημερίδα. Βασική προϋπόθεση, βέβαια, είναι αυτοί που θα τα πάρουν να είναι Έλληνες. Ο Ιγνάτιος Γαβριηλίδης, εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία, υποστηρίζει ότι αυτό γίνεται επειδή η οι ελληνικές αρχές έχουν κόψει την χρηματοδότησή του κόμματος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βοηθήσει αλλιώς τους πολίτες. «Αγοράζουμε τα τρόφιμα απευθείας από τους παραγωγούς και η Χρυσή Αυγή λαμβάνει τα πράγματα και τα μοιράζει στους δικαιούχους. Δηλαδή σε αυτούς που κατέχουν ελληνική ιθαγένεια».

Η εν λόγω φιλανθρωπική οργάνωση με τα αρχικά VTE (Voithame Tin Ellada)δεν έχει καταχωρηθεί σε καμία επίσημη κρατική φιλανθρωπική δράση της χώρας. Η οργάνωση «Βοηθάμε την Ελλάδα» δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2013 από μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Αυστραλία που δεν είχαν καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Κάποια στιγμή, όμως, ο Γαβριηλίδης και οι ομοϊδεάτες του πήραν στα χέρια τους την οργάνωση.

Ο εκδότης της εφημερίδας Νέας Κόσμος, Σωτήρης Χατζημανώλης σημειώνει πως δεν ήταν ευρύτερα γνωστό πως η Χρυσή Αυγή βρισκόταν πίσω από τη φιλανθρωπική οργάνωση, ενώ ο φιλελεύθερος βουλευτής Νικόλαος Κότσιρας δηλώνει απογοητευμένος για τη δράση της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία. «Προσπαθούμε να της αφαιρέσουμε το οξυγόνο και να εξαφανιστεί τόσο γρήγορα όσο εμφανίστηκε» σχολιάζει, ενώ ζητά τη συνδρομή των αρχών για να διερευνήσουν τα χρήματα που μαζεύτηκαν από τη συγκεκριμένη δράση.

www.theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα