Ουδείς πιο υποκριτής από τους ηθοποιούς – Αν δεν υπήρχαν οι εκδότες και δημοσιογράφοι

Περισσεύει η υποκρισία στο θέμα της υποτιθέμενης αποκάλυψης του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη ο οποίος μιλώντας στην Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος στη Βουλή είπε

ότι ούτε λίγο ούτε πολύ μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφοι έπαιρναν «ιδιαίτερα μαθήματα» και δέχονταν... σεμινάρια του ΔΝΤ.

Το Antinews είναι σε θέση να γνωρίζει την υπόθεση από πολύ κοντά με στοιχεία, πρόσωπα και πράγματα, όταν προ 5ετίας η εταιρεία Civitas, εκπροσωπώντας διεθνές δίκτυο δημοσίων σχέσεων που συνεργάζεται με το IMF, πραγματοποίησε – όντως – σεμινάρια εξωραϊσμού των συνεπειών από την ένταξή της χώρας σε πρόγραμμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτουμε για να μην του κάνουμε διαφήμιση.

Οι δημοσιογράφοι επελέγησαν πολύ προσεκτικά και οργανώθηκαν τρεις επιμέρους συναντήσεις. Μια κοινή για εκδότες – δημοσιογράφους του κυριακάτικου Τύπου – μη μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών μαζί με εκδότες του εβδομαδιαίου Τύπου και δη του αποκαλυπτικού!!!, μια άλλη με δημοσιογράφους - «διαμορφωτές της κοινής γνώμης» οι οποίοι υπεδείχθησαν από τους συστημικούς λεγόμενους και άκρως διαπλεκόμενους εκδότες τους που αντάλλαξαν και κεφαλαιοποίησαν το σέρβις με διαφημιστικά κονδύλια…

Υπήρξε και μια τρίτου τύπου συνεδρία με κατά μόνας συναντήσεις όσων μη έτι μνημονιακών ζήλεψαν από τις συναντήσεις των συναδέλφων τους και προσήλθαν οικειοθελώς στα θρανία για να μην μείνουν εκτός του κάδρου των διαφημίσεων του ΤΧΣ. Μάλιστα ένας συγκεκριμένος, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι έσκασε τόσο από τη ζήλεια του όταν πληροφορήθηκε ότι εξαιρέθηκε πού τηλεφώνησε προσωπικά στον ιδιοκτήτη της εταιρείας PR για να του βάλει «κακή διαγωγή».

Πρόκειται για τους ίδιους εκδότες και δημοσιογράφους που σήμερα από τις ιστοσελίδες τους στηλιτεύουν το γεγονός με έκπληξη, σοκαρισμένοι δήθεν για μια κατάσταση στην οποία είχαν βάλει τα έντυπά τους οικειοθελώς. Το θέμα μάλιστα είχε τότε καταγγελθεί αρμοδίως στην ΕΣΗΕΑ προκειμένου να ελέγξει σε ποιόν βαθμό υπάρχει καταστρατήγηση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Ωστόσο και τότε όλα κρατήθηκαν εν κρυπτώ για να ενεργοποιηθεί η προεδρεύουσα Μαρία Αντωνιάδου, μόλις χθες και να ζητήσει την έναρξη ελέγχων από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Προς τιμήν της….

Πιο συνοπτικά, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ αποκάλυψε ότι έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια του ΔΝΤ και "εκπαιδεύονταν" για να προβάλλουν αποτελεσματικά (!) τις απόψεις του Ταμείου σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της και τα Μνημόνια. Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αποκάλυψε ότι ανάλογα σεμινάρια διενεργεί και η Κομισιόν, ενώ

μετά από σχετικές ερωτήσεις για τις διαδικασίες ή και τα κριτήρια με τα οποία γινόταν η επιλογή των δημοσιογράφων για να παρακολουθήσουν τα σχετικά σεμινάρια ανέφερε ότι δημοσιογράφοι... τους οποίους συναντούσε στην Ουάσιγκτον του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια.

Ο Ρουμελιώτης επισήμανε ότι θα μπορούσε η Επιτροπή της Βουλής να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΔΝΤ Τζέρυ Ρέϊς.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υιοθέτησε την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα προκειμένου να πληροφορηθούν όλοι τους δημοσιογράφους που κλήθηκαν και παρακολούθησαν τα «σεμινάρια» του ΔΝΤ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα