Όταν το κράτος λειτουργεί…

Παρά τις αδυναμίες λόγω της δεκαετούς κρίσης το κράτος λειτούργησε και αντέδρασε άμεσα τόσο στον υβριδικό πόλεμο που εξαπέλυσε ο Ερντογάν στον Έβρο όσο και στην επέλαση του κορονοϊού, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι όταν θέλει να επιβληθεί μπορεί.

Θα ήταν ευχής έργο ωστόσο αν επιδείκνυε ανάλογα αντανακλαστικά και στις περιόδους ομαλότητας. Ίσως έτσι να είχαμε αποφύγει τα δυσβάσταχτα μνημόνια και να ήμασταν καλύτερα οχυρωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες απειλές, είτε αυτές λέγονται πανδημίες, μεταναστευτική κρίση ή επεκτατικοί τραμπούκοι.

Σε κάθε περίπτωση,

οφείλουμε να συγχαρούμε τον πρωθυπουργό ο οποίος μας εξέπληξε ευχάριστα με την αποφασιστικότητά του για τον έλεγχο του μεταναστευτικού, την αποτροπή του τσαμπουκαλή σουλτάνου και την ανάσχεση του κορονοϊού.

Βέβαια, όσον αφορά τις περιπτώσεις μεταναστευτικού και Ερντογάν, αν εξ αρχής αντιδρούσε με… αντανακλαστικά Έβρου είναι δεδομένο ότι δεν θα υπήρχε η σημερινή όξυνση που κάλλιστα μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική σύγκρουση με την Τουρκία. Τουλάχιστον, απ΄ ότι φαίνεται, δεν θα είμαστε μόνοι μας αν συμβεί το μοιραίο, καθώς η Ευρώπη αναγκάστηκε να μας στηρίξει ασχέτως αν κλείνει παράλληλα το μάτι στον Ερντογάν για να μην χάσει τις μπίζνες δισεκατομμύριων.

Στην περίπτωση του κορονοϊού πάντως οι αντιδράσεις ήταν αστραπιαίες. Και ισχύει στο ακέραιο η δήλωση του πρωθυπουργού ότι το κράτος λειτούργησε καλύτερα από ό,τι πολλοί περίμεναν.

Βέβαια εμείς θα προτιμούσαμε να ληφθούν κατευθείαν παρόμοια μέτρα με της Κίνας, αλλά βλέπετε η δυτική κουλτούρα δεν τα σηκώνει και είμαστε αναγκασμένοι να οδηγούμαστε κλιμακωτά προς το κινεζικό μοντέλο.

Ας ελπίσουμε ότι η σταδιακή καραντίνα που επέλεξε να εφαρμόσει η Ελλάδα και συνολικότερα η Δύση, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, θα μας γλυτώσει από τα χειρότερα.

Μέχρι τότε θα πρέπει όλοι να πειθαρχήσουμε στις κυβερνητικές αποφάσεις και τις οδηγίες των ειδικών.

Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Περιλαμβανομένων και των διάφορων ειδημόνων που σπέρνουν τον πανικό από συγκεκριμένα ΜΜΕ, τα οποία τους εκμεταλλεύονται για να ανεβάσουν τα νούμερά τους φορώντας τον μανδύα του αλτρουιστή που τάχα νοιάζεται για την ανθρώπινη υγεία.

Αν κάνει λάθη στην διαχείριση της πανδημίας η κυβέρνηση δεν είναι της παρούσης να αποκαλυφθούν. Το ζητούμενο είναι να σταματήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η εξάπλωση του κορονοϊού για να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κινδύνου. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε κατόπιν. Ένα «κατόπιν» που επίσης, θα έχει μεγάλη και δύσκολη ανηφόρα.

Συνεπώς, επιβάλλεται να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και πειθήνια να πράξουμε τα δέοντα.

Εγωισμοί, εξυπνακισμοί, σοφιστείες που σπέρνουν τον πανικό στους πολίτες με άγνωστες τις συνέπειες, είναι αυτονόητο ότι δεν βοηθούν στην εξόντωση της απειλής του κορονοϊού.

Φρονούμε, ότι όπως η κυβέρνηση, έστω και καθυστερημένα, πήρε την απόφαση να κλείσει τις εκκλησίες για να μην γεμίσει ο παράδεισος με... αμετάπειστους πιστούς, έτσι θα πρέπει να λειτουργήσει και με όσους διασπείρουν τον πανικό στον κόσμο.

Κάτι που θα μπορούσε να γίνει με αποστολή μαζικών μηνυμάτων κατά του... πανικοϊού στους πολίτες, για να εξαλειφθεί και αυτή η απειλή.

Ήδη η υπηρεσία λειτουργεί, άρα η κυβέρνηση θα πρέπει να την εκμεταλλευτεί πάραυτα.

Έλεος πλέον με την ανευθυνότητα των γνωστών - άγνωστων δημοσιολογούντων που όποτε τους δίνεται η ευκαιρία ζημιώνουν τη χώρα για να ικανοποιήσουν τη νοσηρή τους ματαιοδοξία.

Στο μεταξύ, δεν ξεχνιόμαστε και ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!!

Antinews

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα