Όταν κυκλοφορούσε στα κόκκινα χαλιά του υπουργείου Άμυνας δεν ήταν... υποτακτική;

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν ένα μεγάλο πρόβλημα εδώ και μερικά χρόνια. Λέγεται μικρομεγαλισμός ή όπως έλεγαν στο χωριό μας «αρχοντοχωριατισμός». Νομίζουν ότι είναι κάποιοι αλλά δεν είναι τίποτε ή για να μην αδικούμε και τη Φώφη «δεν φταίει αυτή, τόση ήτανε».

Επειδή ορισμένοι αποτρελαμένοι Ποταμίσιοι αποφάσισαν ότι είναι πιο σίγουρη η έδρα τους με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη κι όχι με τον Σταύρο Θεοδωράκη που απέτυχε παταγωδώς ως πολιτικός νομίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη ότι «ψήλωσαν».

Κάποιοι πιστεύουν ότι θα ξεπεράσει το 10% το

ποσοστό τους στις εκλογές και άλλοι βάζουν ήδη υπουργικά κοστούμια, παίζοντας πότε με τον ΣΥΡΙΖΑ και πότε με τη ΝΔ, ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος.

Μόλις ο Φίλης ανέλαβε να προσκαλέσει το ΠΑΣΟΚ σε γάμο με τον ΣΥΡΙΖΑ, σα να τσίμπησε μύγα την Φώφη επιτέθηκε στον Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντάς τον υποτακτικό των δανειστών. Προφανώς κι όταν αυτή κυκλοφορούσε στα κόκκινα χαλιά του υπουργείου Άμυνας ως υπουργός της κυβέρνησης ΣαμαράΒενιζέλου, δεν ήταν... υποτακτική.

Αλλά κι από την άλλη ποια είναι η Φώφη που θα πρέπει να ασχολούμαστε ιδιαίτερα; Είναι ηγέτης; Είναι σπουδαία πολιτικός; Έχει κάνει κάτι σημαντικό στη ζωή της και στην πολιτική σταδιοδρομία της για το οποίο θα πρέπει να χαίρεται; Αν δεν λεγόταν Γεννηματά κι αν δεν κουβαλούσε το όνομα ενός πραγματικά σημαντικού πολιτικού, το μόνο που θα κατάφερνε ήταν να γίνει... «κλητήρας» της Χαριλάου Τρικούπη.

Τώρα, λοιπόν, με τις προσχωρήσεις βουλευτών αλλά και με την επιστροφή του τεράστιου Γ. Παπανδρέου πιστεύει ή φαντασιώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναστηθεί, θα πάρει μεγάλα ποσοστά, θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική σκηνή ή γιατί όχι; Μπορεί και να ξανακυβερνήσει.

Μα καλά δεν βγαίνουν αυτοί οι άνθρωποι στην κοινωνία; Δεν ακούνε για την άθλια πασοκαρία που ο κόσμος δεν ξεχνά με τίποτε; Δεν ακούνε ότι με την επιστροφή του Γ. Παπανδρέου όχι συσπείρωση δεν θα δουν αλλά θα τους φύγουν κι αυτοί που έμειναν; Δεν κοιτάνε στον καθρέφτη τους που είναι... σκόρπια διαδήλωση και κυρίως δεν έχουν το σθένος να κάνουν αυτομαστίγωμα για τα εγκλήματα που έκαναν; Νομίζουν ότι ξεχνά ο ελληνικός λαός ποιοι είναι και από που προέρχονται; Ε, όχι να μας σώσει η Φώφη, ο Γιωργάκης, ο Βενιζέλος και οι λοιποί πασόκοι που μας ταλαιπώρησαν επί τριάντα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα