Όλο το παρασκήνιο της κόντρας Κεφαλογιάννη-Κακλαμάνη για την θέση του Γραμματέα της ΝΔ

Βγήκαν τα μαχαίρια από τα θηκάρια στη Νέα Δημοκρατία και οι βασικοί μονομάχοι, ο Νικήτας Κακλαμάνης με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν, μεθαύριο Πέμπτη, τη θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας.

Μπορεί η διαδικασία να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος, αλλά θα είναι μια εσωκομματική αναμέτρηση μετά από αρκετό χρονικό διάστημα και να θυμίσουμε ότι ο απερχόμενος γραμματέας και νυν υπουργός Υγείας, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος είχε εκλεγεί δια

βοής.

Η εκλογή γραμματέα, που αναβλήθηκε μια φορά – δεύτερη δεν γινόταν λόγω των αντιδράσεων και των σχολίων που θα υπήρχαν- αποτελεί ένα δυνατό εσωκομματικό τεστ για τον Αντώνη Σαμαρά, αν και ο ίδιος δεν αναμείχθηκε καθόλου στη συγκεκριμένη διαδικασία, όπως επιμένουν να λένε οι συνεργάτες του.

Η ανάμειξη κεντρικών στελεχών του Συγγρού υπέρ της υποψηφιότητας Κεφαλογιάννη προκάλεσε την οργή του Κακλαμάνη που έχει και τη στήριξη αρκετών σαμαρικών αρκετοί από τους οποίους διαμαρτύρονται έτσι γιατί δεν προτιμήθηκαν στις αναθέσεις κυβερνητικού έργου.

Πολλά γράφονται και πολλά λέγονται στο παρασκήνιο για την εκλογή του γραμματέα, αλλά αρκετά μένουν κρυφά, όπως η οργή του Νικήτα Κακλαμάνη που θεωρεί ότι τον πολεμάει  ένα κομμάτι τουλάχιστον της Συγγρού, αν και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν αποκαταστάθηκαν πλήρως οι σχέσεις του με τον Σαμαρά.

Ο Ν. Κακλαμάνης επιμένει ότι τον υπονομεύουν και επειδή δεν μπορεί να καταφερθεί ευθέως στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, επέλεξε να κτυπήσει τον Κώστα Ζωντανό, που είναι ο γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. Έτσι, ζήτησε την εξαίρεση και αντικατάσταση του κ. Ζωντανού από την κεντρική εφορευτική επιτροπή των εκλογών. Έστειλε και επιστολή στον Λυκουρέντζο, ο οποίος όμως δεν θα τον αντικαταστήσει.

Τον ισχυρισμό ότι τον πολεμάνε επανέλαβε ο κ. Κακλαμάνης και στον κ. Σαμαρά όταν τον συνάντησε την περασμένη Τετάρτη στο πρωθυπουργικό γραφείο. Εκεί γύρω στα μεσάνυκτα, και αφού ο Σαμαράς είχε τελειώσει το δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συναντήθηκε με τον Κακλαμάνη – είχε προηγηθεί πριν και συνάντηση με τον Κεφαλογιάννη άλλη μέρα – και προσπάθησε να δει τι γίνεται.

Ο Κακλαμάνης ζήτησε ουδετερότητα και άρχισε να μιλάει επιθετικά για ορισμένους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ο οποίος μπροστά του φώναξε τον Κώστα Μπούρα, το διευθυντή του γραφείου του. «Κώστα θέλω ουδετερότητα. Εμείς δεν ασχολούμαστε» είπε ο Σαμαράς, για να δείξει έμπρακτα στον Κακλαμάνη ότι δεν υπάρχει εμπλοκή.

Ο πρώην δήμαρχος, μπορεί να έφυγε πιο ήρεμος, αλλά δεν σταμάτησε να πιστεύει ότι τον πολεμάνε και μόλις την περασμένη Κυριακή είδε στην εφημερίδα Real News του Χατζηνικολάου, ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Χριστίνας Κοραή, το οποίο αποδίδει σε συνεργάτη του Σαμαρά.  Και καταλαβαίνετε τι ακούστηκε στο παρασκήνιο, ενώ ο νεαρός βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Καράμπελας που αναφερόταν στο δημοσίευμα, διαρρήγνυε τα ιμάτιά του, ότι δεν έχει εμπλοκή για να γίνει πιστευτός από τον Νικήτα.

Γιατί έχει … πέραση ο Νικήτας; Σας ενημερώνουμε λοιπό

Keywords
Τυχαία Θέματα