Όχι σε νέα μέτρα σε βάρος του λαού επαναλαμβάνει η ΝΔ

Στα 20.516 εκατ. ευρώ (5,1%) διευρύνθηκε το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το ενδεκάμηνο Ιανουάριου – Νοεμβρίου 2011, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η πρόβλεψη ήταν για ετήσια μείωση κατά 3,9%.Τα έσοδα συρρικνώθηκαν κατά 3,1% έναντι στόχου για αύξηση κατά 1%, ενώ την ίδια ώρα οι δαπάνες αυξάνουν με ρυθμό 6,2% έναντι στόχου για μείωση κατά 3,8%.

Οι αρμόδιοι του Τομέα Οικονομίας της ΝΔ βουλευτές

Χρήστος Σταϊκούρας  και Ιωάννης Βρούτσης δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα του ενδεκαμήνου επιβεβαιώνουν ότι όλα τα δυσβάσταχτα μέτρα – και με τον τρόπο που αυτά επιβλήθηκαν – απέτυχαν παταγωδώς. Δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν την πορεία της οικονομίας. Αντίθετα την οδήγησαν σε πρωτοφανές αδιέξοδο.

Σε κάθε περίπτωση, δήλωσαν οι δυο βουλευτές, η Νέα Δημοκρατία έχει τονίσει ότι οποιαδήποτε νέα προσαρμογή απαιτηθεί στο μέλλον, εξαιτίας πράξεων και παραλείψεων της Κυβέρνησης Παπανδρέου, θα πρέπει να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. Και θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων. Και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων

Keywords
Τυχαία Θέματα