Ο Βενιζέλος νομίζει ότι έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με … παρθενογένεση

Στην αποχαιρετιστήρια συνεδρίαση της Βουλής λόγω Πάσχα αλλά και εκλογών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος βρήκε «προεκλογική» ευκαιρία να αναλύσει επί 28 λεπτά τις θέσεις του κόμματός του και να επιτεθεί στον ισχυρό του πολιτικό αντίπαλο Α. Σαμαρά. Μόνο που…ξέχασε να αναφερθεί στις δικές του ευθύνες. Προτίμησε να εμφανίσει το νέο ΠΑΣΟΚ σαν να προήλθε από παρθενογένεση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, προσπάθησε, προφανώς επηρεασμένος από τις ημέρες του Άγιου Πάσχα, να πείσει ότι το κόμμα του ήταν εκείνο που σήκωσε το σταυρό του μαρτυρίου…! «Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κατέστη ο αμνός, ο αίρων τας αμαρτίας δεκαετιών ολόκληρων» είπε, αφήνοντας στους ιστορικούς του μέλλοντος να κρίνουν ποιος ήταν ο υπεύθυνος για τις αμαρτίες…!

Καλά του είπαν και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης: ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να κάνει με ένα πάτημα delete στο παρελθόν, αλλά ξεχνά πως το παρελθόν είναι αποθηκευμένο στο «σκληρό δίσκο».

Είναι πλέον φανερό ότι στο ΠΑΣΟΚ παθαίνουν μαζικά  πολιτικό… Αλτσχάιμερ.Η ομιλία του κ. Βενιζέλου στη Βουλή είναι χαρακτηριστική του πώς προσπαθούν να ξεχάσουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Παπανδρέου και αντίθετα να φανεί το «έργο» Βενιζέλου από πέρυσι και ιδιαίτερα από τη στιγμή που έγινε η κυβέρνηση Παπαδήμου. Έφτασε στο σημείο, προεκλογικά βέβαια, ο Βενιζέλος να ξορκίσει την κυβέρνηση Παπανδρέου και τα συνθήματα όπως «λεφτά υπάρχουν» το οποίο όπως είπε δημιούργησε φρούδες ελπίδες.

Από εκεί και πέρα ο κ. Βενιζέλος θέλησε εμφανώς να διαχωρίσει τη θέση του από το πρώτο Μνημόνιο, την «επιτυχία» της πρώτης κυβέρνησης Παπανδρέου στην οποία ο κ. Βενιζέλος απλά… ήταν ωσεί παρόν. Όταν όμως ανέλαβε ρόλο έγινε το μεγάλο θαύμα στη χώρα.

«Προτείνω 5 σημεία που μπορούν να κάνουν πιο φιλικό το περιβάλλον τον Ιούνιο», τόνισε και φυσικά τα πάντα κινούνται γύρω από το PSI την επιτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου.

- Να διεκδικήσουμε επέκταση προγράμματος έως την 31η Δεκεμβρίου 2015 (από τέλος 2014)

- Να αξιοποιήσουμε την μεγάλη επιτυχία του PSI

- Να περιοριστούν οι ανάγκες επανακεφαλαιοποίησης τραπεζών. Ενδεχομένως να χρειαστούν λιγότερα χρήματα για τις τράπεζες και ίσως από εκεί να έχουμε ακόμα ένα τράτο

- Επικοινωνώ με Μπαρόζο που θα παρουσιάσει πρόταση της Επιτροπής, συζητούμε με τράπεζα επενδύσεων, έχουμε ΕΣΠΑ,έχουμε ιδιωτικοποιήσεις. Στέλνω επιστολή σε Μπαρόζο με συγκεκριμένες εκκρεμότητες. Όλα αυτά θα μας βοηθήσουν να αναχαιτίσουμε την ύφεση

- Απόλυτη καθαρή προστασία χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων. Δίχτυ προστασίας για να μην νιώθει κανείς εγκαταλελειμμένος. Λογαριασμός αντιστήριξης. Να εξασφαλίσουμε ένα πραγματικό επίπεδο διαβίωσης.

Από όσα  καταλαβαίνουμε ο Βενιζέλος υπόσχεται … επαναδιαπραγμάτευση και συζητήσεις με τον Μπαρόζο για την ανάπτυξη της χώρας. Ότι ξέχασε να κάνει τόσο καιρό θα το κάνει όταν πάρει την… αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ.

Φυσικά δεν ξέχασε να επιτεθεί και στον Σαμαρά λέγοντας ότι «δεν διαπραγματεύτηκε με την τρόικα αλλά κρυβόταν πίσω από εμένα και τον Λουκά Παπαδήμο» . Μα αν

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews