Ο Τσίπρας ως ατζέντης σεναρίων πολιτικής αποσταθεροποίησης

Το Antinews σας έχει ήδη παρουσιάσει κατ΄ επανάληψη “το σενάριο της πολιτικής ανωμαλίας”

Καθώς όμως φτάσαμε παραμονή εκλογών οι μάσκες άρχισαν να πέφτουν και ο ρόλος του καθένα να αποκαλύπτεται. Παράδειγμα ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σε συνέντευξη που δίνει στο Βήμα (ναι στον Ψυχάρη που υποτίθεται βρίζει ως διαπλεκόμενο) αφήνει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να τα βρει με ευρύτερες δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

και να στήσουν μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας - ή ανωμαλίας, διότι πως θα τοποθετηθεί πρωθυπουργός χωρίς γενικές εκλογές;

Αφού λέει ότι είναι σίγουρος για μεγάλη νίκη την ίδια στιγμή τονίζει ότι θα μπορούσε να υπάρξει συναίνεση μόνο με αλλαγή ηγεσίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Υπάρχουν και πρόσωπα ή δυνάμεις στα κόμματα αυτά που ασφυκτιούν. Αν χειραφετηθούν από τις ηγεσίες τους, θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμβάλουν στο μεγάλο και δύσκολο έργο της κοινωνικής σωτηρίας», λέει ο κ. Τσίπρας. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Ποιος τον έχει διορίσει ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων; Ποιος είναι αυτός που απαιτεί αλλαγή ηγεσίας σε δύο κόμματα προκειμένου να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας; Και γιατί να μην αλλάξει δηλαδή αυτός και να μπει κάποιος μετριοπαθής και σοβαρός αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ;

2. Τους ακροαριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ τους ρώτησε για το αν θέλουν να συνεργαστούν με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έστω και με άλλες ηγεσίες; Ο Λαφαζάνης τι λέει άραγε γι’ αυτό;

3. Για ποιου είδους συναίνεση μιλάει όταν έχουμε δύο εντελώς διαφορετικές πολιτικές και κατευθύνσεις για τη χώρα; Πώς δηλαδή θα συνεργαστούν οι ακραίοι που ζητούν ακόμη και επιστροφή στη δραχμή με τους ευρωπαϊστές. Πώς θα συνεργαστούν αυτοί που έβαλαν και κράτησαν τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια με όσους ονειρεύονται την αναβίωση της περιβόητης… Κομεκόν όπου συμμετείχαν τα πρώην κομμουνιστικά κράτη;

4. Για ποιου είδους συναίνεση μιλάει ο κ. Τσίπρας όταν θέτει ως πρώτο όρο να φύγουν όσοι δεν γουστάρει ο ίδιος; Εκ των πραγμάτων βάζει όρους που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί. Και ποιους θα ήθελε άραγε; Να δει την Ντόρα στη ΝΔ και μια Ελιά με τον Λοβέρδο και τότε να τους…κάνει τη χάρη να συνεργαστεί μαζί τους για τη σωτηρία της Ελλάδας; Αντέχει η χώρα τέτοιες ανοησίες;

Μπορεί να είναι νέος και άσχετος και πολλές φορές να μην ξέρει τι λέει ο κ. Τσίπρας. Μπορεί πάλι κάποιες πολιτικές κουζίνες εντός και εκτός Ελλάδας να ονειρεύονται νέους Τσιριμώκους ή νέους Μητσοτάκηδες και αποστασίες. Όμως, ο ελληνικός λαός έχει γίνει πολύ σοφότερος ώστε να αποτρέψει πολιτικές ανωμαλίες που θα οδηγήσουν στην ενίσχυση των άκρων και σε τίποτε καλό. Και θα βάλει στη θέση του τον κ. Τσίπρα που εμφανίζεται με ύφος 1000 καρδιναλίων να ζητά αλλαγή ηγεσιών.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν «μια σκληρή απάντηση» σε εκείνους που προωθούν την αποσταθεροποίηση της πολιτικής ζωής. Και αυτό επειδή η κυβέρνηση δηλώνει πεπεισμένη ότι υπάρχει σχέδιο απαξίωσης της πολιτικής και αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής το οποίο προωθείται από επιχειρηματικούς κύκλους με την ανοχή (ή και τη σύμπραξη) της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το σχέδιο αποσταθεροποίησης στοχεύει στην ανατροπή της κυβερνητικής πλειοψηφίας και στην πραγματοποίηση πρόωρων εκλογών ή αλλαγής πρωθυπουργού αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, εφόσον τα αποτελέσματα είναι άσχημα για τη ΝΔ.

Οι εμπνευστές του, υποστηρίζουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, εκτιμούν ότι στις ευρωεκλογές θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και έτσι θα υλοποιήσουν ανεμπόδιστοι τις επιχειρηματικές επιδιώξεις τους.

Προς το παρόν δημιουργούν ένα κλίμα δυσωδίας και απαξίας στην πολιτική και κοινωνική ζωή, έτσι ώστε να δημιουργηθούν - πιστεύουν- συνθήκες ήττας της κυβερνητικής παράταξης στις ευρωεκλογές, διότι στις περιφερειακές και δημοτικές το κλίμα για το ΣΥΡΙΖΑ είναι άσχημο και δεν καταγράφει δυναμική. Γι’ αυτό τα δίνουν όλα για ήττα της ΝΔ στις ευρωεκλογές.

Το κλίμα αυτό διεκπεραιώνεται, όπως λένε όσοι γνωρίζουν, μέσα από διάφορα συμφέροντα και συγκεκριμένο δημοσιογραφικό κύκλωμα. Ποιο είναι το κίνητρο αυτών των κινήσεων; Μα φυσικά, η μοιρασιά της οικονομικής πίτας.

Σύμφωνα με την κυρίαρχη ερμηνεία, τα επιχειρηματικά αυτά συμφέροντα αισθάνονται«εκτός παιχνιδιού» ή θέλουν μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα και φαίνεται να θεωρούν ότι σχεδιάζεται κάποιο «μεγάλο φαγοπότι» (π.χ. πόροι από το ΕΣΠΑ κλπ) το οποίο μπορεί να εξελιχθεί ερήμην τους. Έτσι, θέλουν να επιταχυνθούν οι εξελίξεις προτού ληφθούν οριστικές αποφάσεις και πιέζουν για να πάρουν μέρος στην υποτιθέμενη«μοιρασιά».

«Ο Πρωθυπουργός δεν μοιράζει δουλειές ούτε κάνει χατίρια» είναι η απάντηση του Μαξίμου. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει ούτε περιθώριο ούτε πρόθεση διαπραγμάτευσης με κανέναν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα