Ο Τραμπ απέλυσε τον Ρέινς Πρίμπους από προσωπάρχη του Λευκού Οίκου

Εκτός Λευκού Οίκου βρίσκεται πλέον ο ελληνικής καταγωγής Ρέινς Πρίμπους, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο το τελευταίο 24ωρο μετά από αποκαλύψεις για το πρόσωπό του.

Την αντικατάσταση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter, σε μία ένδειξη των συγκρούσεων που μαίνονται στο εσωτερικό της αμερικανικής κυβέρνησης.


Donald J. Trump ✔@realDonaldTrump

I

would like to thank Reince Priebus for his service and dedication to his country. We accomplished a lot together and I am proud of him!

12:00 π.μ. - 29 Ιουλ 2017

12.83712.837 απαντήσεις 7.8487.848 Retweet 29.16729.167 "μου αρέσει"

Τη θέση του προσωπάρχη αναλαμβάνει ο έως σήμερα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι, τον οποίο ο κ. Τραμπ χαρακτήρισε «αστέρι» της κυβέρνησής του. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Πρίμπους για τις υπηρεσίες του, σημειώνοντας ότι πέτυχαν πολλά μαζί και πως είναι περήφανος για αυτόν.

Ο κ. Πρίμπους, που πριν τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου υπηρετούσε ως επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, θεωρούνταν ο εκπρόσωπος της πιο έμπειρης και γραφειοκρατικά δοκιμασμένης πτέρυγας της παράταξης στην κυβέρνηση Τραμπ.

Η αντικατάσταση του προσωπάρχη έρχεται λίγες ημέρες μετά το διορισμό του πρώην χρηματιστή Άντονι Σκαραμούτσι, εχθρού του κ. Πρίμπους, στη θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Άσβεστο μίσος και χυδαίοι χαρακτηρισμοί

Ο Λευκός Οίκος πήρε κυριολεκτικά «φωτιά» τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, όταν το έγκυρο περιοδικό New Yorker, διά του σημαντικού δημοσιογράφου του Ryan Lizza, αποκάλυψε ένα απίστευτο διάλογο με τον διευθυντής Επικοινωνίας Άντονι Σκαραμούτσι, ο οποίος καθύβρισε με χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου τον Ελληνοαμερικανό προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους.

«Είναι ένας γαμ… παρανοϊκός και σχιζοφρενής», είπε ο Σκαραμούτσι (για τον Πρίμπους) στον εμβρόντητο δημοσιογράφο, ο οποίος δημοσιοποίησε χθες το απόγευμα τον μεταξύ τους διάλογο, που έγινε την Τετάρτη. Ο ίδιος ο διευθυντής Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε στο τηλεφώνημά του στον Lizza, στη διάρκεια παρέμβασής του σε εκπομπή του CNN, προτού ο δημοσιογράφος δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα