Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία: Τρεις κι' ο κούκος, σαν τον ψωριάρη μόνος

Απογοητευτική ήταν η παρουσία του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το Πολυτεχνείο. “Επικεφαλής” (ατύπως) των περίπου 400-500 οπαδών του κυβερνώντος κόμματος, ήταν ο Νίκος Φίλης. Από στελέχη του κόμματος και, μάλιστα, κυβερνητικά, ήταν απειροελάχιστα. Εμείς διακρίναμε μόνον τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος πάντως μετά από τον τελευταίο ανασχηματισμό μάλλον υποβαθμίστηκε, αφού οι αρμοδιότητές του στον Απόδημο Ελληνισμό δόθηκαν

στους ΑΝΕΛ και στον Τέρενς Κουΐκ. Επίσης, διακρίναμε και τον απομακρυνθέντα υφυπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη. Τουτέστιν, στην πορεία για το Πολυτεχνείο φαίνεται ότι μάλλον είτε απομακρυνθέντες, είτε δυσαρεστημένα πολιτικά στελέχη έκαναν την παρουσία τους.

[photo_0]

Πάντως, ακόμα και έτσι, οι Συριζαίοι που αποφάσισαν να κατεβούν στην πορεία, έδειξαν μεγάλο κουράγιο, αφού απ' όπου κι αν περνούσαν, άκουγαν από τους διαδηλωτές ή και πολίτες που παρακολουθούσαν την πορεία από το πεζοδρόμιο, ως επί το πλείστον, αρνητικά σχόλια. Σε μερικές περιπτώσεις και ύβρεις. Πάντως, ο κ.Φίλης φαίνεται, και με αυτή την τολμηρή -δεδομένων των αρνητικών διαθέσεων των πολιτών απέναντι στις δημόσιες εμφανίσεις του ΣΥΡΙΖΑ- παρουσία του, διεκδικεί τη θέση της “κομματικής αντιπολίτευσης” στον Αλέξη Τσίπρα.

[photo_1]

Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θύμιζε τίποτα από τις προηγούμενες εμφανίσεις του σε διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου. Δεν ήταν μόνον ότι μετείχαν λίγα μέλη και στελέχη του, καθώς και μέλη της νεολαίας του, αλλά έφτασε στο σημείο να είναι η ... “ουρά” της πορείας. Το μπλοκ χαρακτηριστικά έμεινε μόνο του, απομονωμένο στο τέλος της πορείας, πίσω ακόμα και από αυτό του -σχετικά μεγάλου- μπλοκ του ΚΚΕ. Βεβαίως, δύσκολα θα μπορούσε να περάσει πιο μπροστά, δεδομένου ότι εκεί ήταν τα μπλοκ των αριστεριστών, της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των αναρχικών, οι οποίοι πιθανώς θα ξεπερνούσαν τα όρια των λεκτικών αποδοκιμασιών. Που έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνθήκες κυβέρνησής του και μνημονίων του! Να μην μπορεί να ξεμυτίσει ούτε στις -φιλικές γι' αυτόν- διαδηλώσεις.

[photo_2]

Sukhoi

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα