Ο πρώτος δηλωμένος γκέι παίκτης του NBA είναι γεγονός

Την Κυριακή, ο 35χρονος Τζέισον Κόλινς υπέγραψε ένα συμβόλαιο 10 ημερών με τους Nets και έγινε γίνει ο πρώτος δηλωμένος γκέι παίκτης σε κάποια από τα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα του αμερικανικού επαγγελματικού αθλητισμού. «Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στην προσπάθεια να μάθω τα παιχνίδια και τα σχέδια της ομάδας» είπε ο Κόλινς πριν από τη νίκη 108-102 των Nets εναντίον των Lakers στο Staples Center. «Δεν έχω χρόνο να σκεφτώ για την ιστορία».

Όμως, όλοι οι υπόλοιποι σκέφτονταν την ιστορία, αφού οι Nets επέλεξαν τον Κόλινς

για να καλύψει την ανάγκη τους για έναν «μεγάλο άνδρα» όταν ο Γκλεν «Big Baby» Ντέιβις υπέγραψε με τους Clippers. Όταν πληροφόρησε τους Nets για την απόφασή του, υπέγραψαν γρήγορα μαζί του, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός στον αθλητισμό, μετά και την υπογραφή του Μάικλ Σαμ πριν από δύο εβδομάδες στο Εθνικό Πρωτάθλημα Football.

[photo_1]

Ο Κόλινς αποκάλυψε την σεξουαλική του ταυτότητα την περασμένη άνοιξη στο περιοδικό Sports Illustrated. «Η ζωή είναι πολύ καλύτερη για μένα τώρα» είπε. «Μπορώ να είμαι ο εαυτός μου». Κατά γενική ομολογία πάντως, το παιχνίδι του την Κυριακή κάθε άλλο παρά απογοητευτικό ήταν. «Στην κοινωνία που ζούμε αυτό θα συνέβαινε κάποια στιγμή» δήλωσε ο συμπαίκτης του Κόλινς, Πολ Πίρς. «Δεν έχει σημασία η φυλή, το φύλο, η σεξουαλικότητα ή κάποιο από αυτά. Σημασία έχει να είσαι μέρος μιας ομάδας». «Είναι μια σημαντική στιγμή» συμφώνησε και ο Ντέρον Γούιλιαμς. «Χαίρομαι που είναι στην ομάδας μας».

Όταν ρώτησαν τον Κόλινς αν είχε κάποιο μήνυμα για τους γκέι αθλητές, είχε μια άμεση απάντηση: «Το μήνυμά μου προς άλλους αθλητές είναι απλά να είναι ο εαυτός τους είπε. «Να είναι αληθινοί, αυθεντικοί και να μην φοβούνται ή ντρέπονται».

http://nypost.com/2014/02/23/nets-to-sign-jason-collins-nbas-first-openly-gay-player/

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα