Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται

Όποιος είδε σήμερα μια δημοσκόπηση της εταιρείας Pro Rata θα πρέπει να έπαθε την πλάκα του. Το γκάλοπ, πέραν πάσης πραγματικότητας, δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ πέντε μονάδες διαφορά. Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου τα κόμματα έχουν τα εξής ποσοστά:

ΣΥΡΙΖΑ 28,5%

Νέα Δημοκρατία 23,5%

Χρυσή Αυγή 6,5%

Το

Ποτάμι 4%

ΚΚΕ 4,5%

ΑΝ.ΕΛ. 2,5%

ΠΑΣΟΚ 4,5%

ΛΑΕ 2,5%

Εν. Κεντρώων 3,5%

άλλο 2,5%

ΔΞ/ΔΑ 17,5%

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας διευρύνει τη διαφορά από τη ΝΔ.

Επίσης, η έρευνα αναφέρει ότι με τη ΝΔ να έχει πιάσει “ταβάνι” στη συσπείρωση με 83% και τον ΣΥΡΙΖΑ κοντά στο 64% το σκηνικό μπορεί να αλλάξει ως την κάλπη. Δηλαδή μπορεί και να πάει... 10 μονάδες. Περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι δεν μπορεί να έχει πιάσει ταβάνι και να παίρνει έξι μονάδες λιγότερες αλλά εν πάση περιπτώσει. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.

Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι μέχρι την Κυριακή θα υπάρξει νέο κύμα δημοσκοπήσεων το οποίο θα καταγράφει το απόλυτο θρίλερ. Θα δείχνει ίδια ποσοστά για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και μάλιστα η δεύτερη θα προηγείται οριακά. Αλλά δεν έχει τόση σημασία όση το γεγονός πως θα υπάρχει μεγάλο ντέρμπι και μπορεί οι διαφορές να κριθούν την άλλη εβδομάδα, ειδικά στο ντιμπέιτ το οποίο θα κρίνει πολλά ως προς τις επιλογές των ψηφοφόρων.

Ας μην αρχίζουν λοιπόν τα παπαγαλάκια της Κουμουνδούρου να διασπείρουν ψευδή γκάλοπ για να ισορροπήσουν το «τσουνάμι» που έρχεται. Ο Αλέξης δεν τραβάει το βλέπουν και οι ίδιοι και θα κάνουν τα πάντα για να ανακόψουν την πορεία της ΝΔ προς τη νίκη. Ακόμη και να στήσουν δημοσκοπήσεις, ακόμη και να ανασύρουν σκάνδαλα από το συρτάρι, ακόμη και να στήσουν ένα βορβορώδες πολιτικό σκηνικό κατά της ΝΔ προκειμένου να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους. Ο Πάνος έκανε την αρχή, ακολουθούν κι άλλοι;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα