Ο Ολάντ «ευλογεί» τους γάμους ομοφυλόφιλων

Δεν του έφταναν τα οικονομικά προβλήματα στο εσωτερικό και η δημοτικότητά του που κατρακυλά, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει κι ένα άλλο βαρυσήμαντο θέμα να αντιμετωπίσει: τους γάμους ομοφυλόφιλων. Η σοσιαλιστική κυβέρνησή του ενέκρινε νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, καθώς και την υιοθέτηση παιδιών από ζευγάρια ομοφυλόφιλων.

Το εν λόγω νομοσχέδιο θα έρθει στην βουλή τον Ιανουάριο, αλλά ήδη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και από 1000 και πλέον δημάρχους που υπέγραψαν αίτηση ζητώντας την κατάργηση των προωθούμενων αλλαγών. Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας διοργανώθηκαν σε 75 πόλεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος πάντως, υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο αυτό σημαίνει πρόοδο όχι μόνο για τα άτομα αλλά και για την κοινωνία. Η Γαλλία ήδη επιτρέπει τις πολιτικές ενώσεις μεταξύ ομοφυλόφιλων, ωστόσο η επέκταση των δικαιωμάτων τους ήταν μια από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Φρανσουά Ολάντ.

Εξάλλου χθεσινή δημοσκόπηση της εφημερίδα «Le Monde» έδειξε ότι το 65% των Γάλλων υποστηρίζουν τους γάμους ομοφυλόφιλων. Αλλά και στην Ισπανία χθεσινή απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου ενέκρινε τους γάμους αυτούς, λήγοντας μια επταετή διαμάχη.

http://www.bloomberg.com/news/2012-11-06/hollande-to-unveil-same-sex-marriage-bill-in-french-cabinet.html

Keywords
Τυχαία Θέματα