Ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ και ο Πολ Μάναφορτ θα καταθέσουν στο Κογκρέσο για τη Ρωσία

Ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, μαζί με τον πρώην πρόεδρο της εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, έχει προγραμματιστεί να καταθέσουν δημοσίως ενώπιον του Κογκρέσου στις 26 Ιουλίου. Σε μια ακρόαση με τίτλο "Επίβλεψη του Νόμου περί εγγραφής ξένων πρακτόρων και προσπαθειών επιρροής των αμερικανικών εκλογών: Διδάγματα από νυν και προηγούμενες διοικήσεις", ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου και ο πρώην κορυφαίος βοηθός του στην εκστρατεία θα εμφανιστούν ενώπιον της επιτροπής δικαστικών της Γερουσίας, για να εξεταστούν περαιτέρω οι διασυνδέσεις της εκστρατείας στη

Ρωσία.

Η κατάθεσή τους έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη ότι οι δύο άντρες, μαζί με τον Τζάρεντ Κούσενρ, κορυφαίο βοηθό του Λευκού Οίκου και γαμπρό του Τραμπ, συναντήθηκαν με έναν δικηγόρο που συνδέεται με το Κρεμλίνο το 2016 και έδωσαν στον Τραμπ τζούνιορ αρνητικές πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον. Ο Κούσνερ αναμένεται να καταθέσει σε κλειστή συνεδρίαση στην επιτροπή πληροφοριών της Γερουσίας στις 24 Ιουλίου.
Σε μια ανταλλαγή email που δημοσιεύθηκε μεταξύ του Τραμπ τζούνιορ και του Ρομπ Γκόλντστοουν, υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων ενός ρώσου ολιγάρχη, ο γιος του προέδρου είπε: "Ο εισαγγελέας της Ρωσίας ... προσφέρθηκε να δώσει στην εκστρατεία του Τραμπ ορισμένα επίσημα έγγραφα και πληροφορίες που θα ενοχοποιούσαν τη Χίλαρι και τις συναλλαγές της με τη Ρωσία και θα ήταν πολύ χρήσιμες για τον πατέρα σας. Αυτές είναι προφανώς πολύ διαβαθμισμένες και ευαίσθητες πληροφορίες και αποτελούν μέρος της στήριξης της Ρωσίας και της κυβέρνησής της στον Τραμπ".

Ο Τραμπ τζούνιορ απάντησε: "Αν είναι αυτό που λέτε, το λατρεύω, ειδικά αργότερα το καλοκαίρι". Στη συνέχεια διαβίβασε το μήνυμα στους Κούσνερ και Μάναφορτ, οι οποίοι παρακολούθησαν τη συνάντηση. Ο Κούσνερ, ο οποίος είναι αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, δεν αποκάλυψε τη συνάντηση όπως απαιτείται, παρά μόνο τις τελευταίες εβδομάδες, για να μην χάσει την πρόσβασή του σε απόρρητες πληροφορίες.
Ο Μάναφορτ ελέγχεται εδώ και καιρό για τις σχέσεις του με τη Ρωσία. Ως βετεράνος Ρεπουμπλικάνος πολιτικός, έχει μεγάλη εμπειρία εργασίας στην πρώην Σοβιετική Ένωση και ήταν επί χρόνια βοηθός του πρώην Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Εκτός από τον Τραμπ τζούνιορ και τον Μάναφορτ, η ανοικτή ακρόαση ενώπιον της επιτροπής δικαστικών της Γερουσίας θα συμπεριλάβει και μαρτυρία του Γκλεν Σίμψον, επικεφαλής της έρευνας για την εταιρεία Fusion GPS, και του Μπιλ Μπράουντερ, επενδυτή ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και καιρό στην προσπάθεια έντασης των κυρώσεων στη Ρωσία. Η εταιρεία του Σίμψον παρήγαγε τον περίφημο φάκελο Στιλ σχετικά με τις επαφές του Τραμπ με τη Ρωσία, που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο.

theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα