"Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν σαν ένα χταπόδι" -Γυναίκες τον καταγγέλλουν για ανάρμοστη συμπεριφορά

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τα σεξιστικά σχόλιά του σχετικά με ένα βίντεο του 2005 λέγοντας ότι ήταν μόνο λόγια και ότι ο ίδιος ποτέ δεν είχε αγγίξει τις γυναίκες ανάρμοστα.

Ωστόσο, την Τετάρτη δύο γυναίκες εμφανίστηκαν και δήλωσαν ότι ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων τις άγγιξε ανάρμοστα και τις φίλησε χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

η Τζέσικα Λιντς ισχυρίστηκε ότι ο Τραμπ ήταν "σαν ένα χταπόδι ... τα χέρια του ήταν παντού" κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού σε ένα αεροπλάνο, πριν από 30 χρόνια και πλέον. Η

επιχειρηματίας είπε ότι καθόταν δίπλα στον Τραμπ, στην πρώτη θέση. Δεν είχε συναντήσει ποτέ τον Τραμπ στο παρελθόν. Παρόλα αυτά, ο Τραμπ σήκωσε το χέρι του και προσπάθησε να της πιάσει το στήθος και έβαλε το χέρι του στη φούστα της, είπε στους New York Times. "Ήταν μια επίθεση", είπε.

Μια δεύτερη γυναίκα, η Ραχήλ Κροκς, ισχυρίστηκε επίσης ότι δέχθηκε επίθεση από τον Τραμπ το 2005 - την ίδια χρονιά που καταγράφηκε και το …περίφημο βίντεο που βγήκε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Η Κροκς, η οποία την εποχή εκείνη ήταν 22 χρόνων και δούλευε ως ρεσεψιονίστ στην Bayrock Group η οποία έχει την έδρα της στους Trump Towers, δήλωσε ότι η ίδια συστήθηκε στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία. Όπως ισχυρίζεται, έκαναν χειραψία, αλλά ο Τραμπ δεν την άφησε να φύγει και άρχισε να τη φιλάει στο μάγουλο. Όπως είπε, στη συνέχεια "με φίλησε απευθείας στο στόμα". "Ήταν τόσο απρεπές. Ήμουν τόσο αναστατωμένη που με θεωρούσε τόσο ασήμαντη ώστε να μπορεί να το κάνει αυτό", είπε στους New York Times.

Σε δήλωσή τους, οι υπεύθυνοι εκστρατείας του Τραμπ είπαν ότι οι ισχυρισμοί ήταν "φανταστικοί", χαρακτηρίζοντας τους μάλιστα "δολοφονικού χαρακτήρα". "Ολόκληρο το άρθρο είναι μυθοπλασία, και είναι επικίνδυνο το γεγονός ότι οι New York Times ξεκινούν μια εντελώς εσφαλμένη, συντονισμένη, δολοφονική επίθεση εις βάρος του Τραμπ. Το να ανατρέχουν στο μακρινό παρελθόν σε μια προσπάθεια να δυσφημίσουν τον Τραμπ ευτελίζει τη σεξουαλική επίθεση, και θέτει ένα νέο χαμηλό για το μέχρι που είναι πρόθυμα να φτάσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις προσπάθειές τους να καθορίσουν αυτές τις εκλογές ", δήλωσε ο Τζέισον Μίλερ, ανώτερος σύμβουλος επικοινωνίας του Τραμπ. "Είναι παράλογο να πιστεύουμε ότι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ηγέτες των επιχειρήσεων στον πλανήτη, με μια ισχυρή ιστορία ενδυνάμωσης των γυναικών στις επιχειρήσεις του, θα έκανε τέτοια πράγματα, και το γεγονός ότι δημοσιοποιείται τόσες δεκαετίες αργότερα και στον τελικό μήνα μιας εκστρατείας για την προεδρία θα πρέπει να λέει πολλά".

Ο Τραμπ δήλωσε στην εφημερίδα: "Τίποτα από αυτά δεν έγινε ποτέ". Μια άλλη εφημερίδα, η "Palm Beach Post" στη Φλόριντα, την Τετάρτη το βράδυ ανέφερε ότι μια γυναίκα είπε πως ο Τραμπ της επιτέθηκε στην οικία του στο Mar-a-Lago πριν από 13 χρόνια. Η εκστρατεία του Τραμπ δήλωσε ότι ο ισχυρισμός της "στερείται κάθε αξίας ή ειλικρίνειας". Η 36χρονη Μίντι ΜακΓκίλιβρεϊ είπε ότι δεν ανέφερε την συνάντησή της το 2003 με τον Τραμπ κατά τη χρονική στιγμή, αλλά το είχε πει σε στενούς φίλους και στην οικογένειά της. Ένας άνδρας ο οποίος την είχε συνοδεύσει στο Mar-a-Lago εκείνη την ημέρα, ονόματι Κεν Ντάβιντοφ, δήλωσε στην εφημερίδα ότι θυμάται έντονα την ΜακΓκίλιβρεϊ να του λέει ότι ο Τραμπ της είχε επιτεθεί σεξουαλικά.

Επιπλέον καταγγελίες έκανε και η Μις Ουάσινγκτον 2013, Κασσάνδρα Σιρλς. Το Yahoo News ανέφερε ότι είχε χαρακτηρίσει τον Τραμπ "μισογύνη" στο Facebook, και είπε σε ένα σχόλιο ότι " έπιανε συνεχώς τον κώλο μου και με κάλεσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του". Επίσης, το CBS News δημοσίευσε πλάνα την Τετάρτη από ένα χαρακτηριστικό "Entertainment Tonight" των Χριστουγέννων του 1992, στο ο οποίο ο Τραμπ παρακολουθεί μια ομάδα νεαρών κοριτσιών να ανεβαίνουν τις κυλιόμενες σκάλες του Trump Tower. "Σε δέκα χρόνια θα βγούμε ραντεβού. Το πιστεύεις;" ακούγεται να λέει. Ο Τραμπ τότε ήταν 46.

Η Τεμπλ Τάγκαρτ, πρώην Μις Γιούτα, δήλωσε στους New York Times τον Μάιο πως ο Τραμπ την φίλησε στα χείλη όταν συστήθηκε στην 21χρονη κατά τα καλλιστεία των Μις ΗΠΑ 1997. Είπε ότι την φίλησε και πάλι όταν ξανασυναντήθηκαν στο Trump Tower. Ο Τραμπ αρνείται όλες τις κατηγορίες. Κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ το βράδυ της Κυριακής, ο Τραμπ ζήτησε να γίνει διάκριση μεταξύ των "πειραγμάτων στα αποδυτήρια" -όπως χαρακτήρισε τα σχόλιά του- και των "πράξεων" του Μπιλ Κλίντον, πρώην προέδρου και συζύγου της Χίλαρι Κλίντον. "Τα δικά μου ήταν λόγια, τα δικά του πράξεις" είπε. "Μην μου λέτε για λόγια. Ζητώ συγγνώμη για αυτά τα λόγια, αλλά είναι πράγματα που λέγονται. Ο Μπιλ Κλίντον έχει κατηγορηθεί. Έπρεπε να πληρώσει ένα πρόστιμο 850.000 δολ. σε μια από τις γυναίκες, την Πόλα Τζόουνς, η οποία είναι εδώ απόψε" είπε μεταξύ άλλων.

Η εκστρατεία της Κλίντον εξέδωσε μια απάντηση. "Αυτή η ενοχλητική ιστορία ταιριάζει, δυστυχώς, σε όλα όσα ξέρουμε για τον τρόπο με τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει τις γυναίκες" αναφέρει η διευθύντρια επικοινωνίας της Κλίντον, Τζένιφερ Παλμιέρι. "Τα ρεπορτάζ αυτά αποδεικνύουν ότι είπε ψέματα στο ντιμπέιτ και ότι η αηδιαστική συμπεριφορά για την οποία υπερηφανευόταν στην ταινία είναι κάτι περισσότερο από απλά λόγια".

telegraph.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα